Design SuiteMarionette Tutorial: Een eenvoudige Kast creëren

Deze tutorial is voor iets meer gevorderde gebruikers en toont stap voor stap hoe je een eenvoudige kast kunt creëren. Deze kast heeft een open voorzijde en is gebaseerd op drie rechthoekige prisma’s die dienen voor de bovenplaat, het corpus en de opening.

Stap 1: Een network voor een rechthoekig prisma creëren

Creëer een rechthoekig prisma (een geëxtrudeerde rechthoek) dat het corpus van de kast voorstelt. Voorlopig is het corpus een massief volume, later in de tutorial zullen we een bovenplaats voor de kast creëren en het corpus uithollen.

Om een netwerk voor een rechthoekig prisma te creëren:

Voeg de volgende knopen in om het afgebeelde netwerk te reproduceren.

Gebruik de zoekfunctie van de Hulpbronnenkiezer om de juiste knopen te vinden.

Creëer Een Rectangle-knoop: deze knoop definieert de vorm waarop de kast gebaseerd is; de afmetingen worden door andere knopen bepaald. De Rectangle-knoop wordt verbonden met de Extrude-knoop om het profiel van de extrusie te definiëren.

Een Extrude-knoop: samen met input van alle andere knopen, bepaalt deze knoop de 3D-basisvorm voor de kast.

deze knoop leest de waarden die afkomstig zijn van een 3D Point - of 3D Vector-knoop en verdeelt de waarden in X-, Y- en Z-componenten.

Een Point 2D-knoop: de X- en Y-waarden worden gebruikt om een 2D-punt te creëren dat de locatie van één hoek van de rechthoek definieert.

Deze knopen worden verbonden met de Width- en Height-poorten van de Create Rectangle-knoop en met de Add-knoop. Pass-knopen sturen de waarden die de knoop binnenkomen eenvoudigweg door naar een andere knoop. In dit voorbeeld worden Pass-knopen enkel gebruikt om het netwerk te organiseren.

Een Add-knoop: deze knoop voegt de output van de Pass-knoop toe aan de Z-waarde van de Get XYZ-knoop en bepaalt zo de bovenplaat van de extrusie.

Verbind de draden zoals op de afbeelding.

RectPrism.png 

Stap 2: Een wrapperknoop creëren en kopiëren

Heb je niet gevonden wat je zocht? Stel je vraag aan Dex, onze virtuele assistent.