Design SuiteStap 2: Een wrapperknoop creëren en kopiëren

Pak het netwerk van knopen in om het script leesbaarder te maken en de code makkelijker te kunnen dupliceren.

Om een wrapperknoop te creëren:

Klik met de rechtermuisknop op een willekeurige knoop in het netwerk , en selecteer het commando Netwerk inpakken in het contextmenu; geef de Naam Rectangular Prism Body.

Het netwerk wordt omgezet naar een wrapperknoop.

Geef de wrapperknoop een naam om in- en output van gegevens mogelijk te maken. In dit voorbeeld moet je toegang verschaffen tot het invoegpunt van het rechthoekige prisma, de objectafmetingen (breedte, diepte en hoogte) en de uiteindelijke extrusie.

Dubbelklik op de wrapper om de bewerkmodus van de knoop te activeren en het Marionette script binnenin de wrapper te bereiken.

Selecteer elke knoop en geef een Naam op in het Infopalet.

Knoop

Naam

Get XYZ

Nulpunt

Pass (verbonden met de Width-input van de Create Rectangle-knoop)

Breedte

Pass (verbonden met de Height -input van de Create Rectangle-knoop)

Diepte

Pass (verbonden met de Add -knoop)

Hoogte

Extrusie

obj

Klik op de knop Verlaat Marionette Script om terug te keren naar de tekening. Het ingepakte netwerk wordt weergegeven met de benoemde knopen die bereikbaar zijn.

Maak twee duplicaten van de wrapper “Rechthoekig prisma corpus”. Deze knoop zal in een latere fase dienen als de basis voor de bovenplaat en holte van de kast; de parameters zullen voor elk kastelement hergedefinieerd worden.

Vertrek van de originele wrapperknoop (het corpus) om een 3D Point -knoop te verbinden met de Origin-poort en een Dimension -knoop met elk van de andere poorten. Verbind de draden.

Selecteer de Dimension-knopen en ken de volgende namen en waarden toe via het Infopalet.

Corpus-poorten

Naam Dim-knoop

Waarde

Diepte

Corpus diepte

61 cm

Hoogte

Corpus hoogte

107 cm

Breedte

Corpus breedte

91 cm

Selecteer een knoop en klik op Uitvoeren in het Infopalet.

Het rechthoekige prisma wordt met de voorste linker hoek op het toegekende nulpunt (0,0,0). Dit is het corpus van de kast. De prisma’s die de bovenplaat en de holte van de kast uitmaken, worden gedefinieerd in verhouding tot het nulpunt en de afmetingen van dit basisobject.

U kunt het resultaat van de tutorial tot en met stap vier downloaden (heb je een verbinding met internet nodig): Open het bestand in Vectorworks om het Marionette netwerk te bekijken. Marionette 2

Stap 3: Een bovenplaat toevoegen