Objecten uitlijnen met grid

Sneltoets

Lijn uit met grid

Bewerk > Lijn uit

Ctrl+- (koppelteken, Windows)

Cmd+- (koppelteken, Mac)

Met het commando Lijn uit met grid kan je objecten uitlijnen op een grid. De linkerbovenhoek van elk object wordt uitgelijnd op het grid. Je kan het commando Lijn uit met grid eveneens gebruiken om een bestaande, al uitgelijnde tekening opnieuw uit te lijnen op een nieuw grid. Ook objecten die gecreƫerd werden zonder de restrictie Grijp naar grid of nadien van het grid afgehaald werden, kunnen met het commando uitgelijnd worden.

Om een object op een grid uit te lijnen:

Selecteer het object of de objecten die je wilt uitlijnen.

Selecteer het commando.

Objecten uitlijnen en verdelen

Aanduidingslijnen uitlijnen en verdelen

Grijpgrid en referentiegrid