Objecten spiegelen

Gereedschappenset

Spiegel

Basisgereedschappen

Met dit commando kan je objecten mee spiegelen en eventueel dupliceren om een as of over een werkvlak.

Als je je selectie wilt veranderen, houd je de alt-toets (Windows) of de cmd-toets (Mac) ingedrukt om het gereedschap Selectie te activeren.

Methode

Omschrijving

Spiegel

Het geselecteerde object wordt gespiegeld. Het gespiegelde object staat op hetzelfde ontwerplaagvlak als het originele object.

Dupliceer

Het geselecteerde object wordt gedupliceerd en het duplicaat wordt gespiegeld. Het gespiegelde object staat op hetzelfde ontwerplaagvlak als het originele object.

Spiegel over werkvlak

(alleen voor 3D-aanzichten)

Het geselecteerde object wordt gespiegeld naar de andere kant van het werkvlak.

Spiegelen om een as

Spiegelen over een werkvlak