Spiegelen om een as

Sneltoets

Roteer

Spiegel-dupliceer

Spiegel

=

Om objecten te spiegelen om een as:

Selecteer de te spiegelen objecten.

Activeer het gereedschap en selecteer de gepaste methode, afhankelijk van of je het originele of gedupliceerde object wilt spiegelen.

Klik om het beginpunt van de as te bepalen. Zodra je met de muis beweegt, verschijnt er een voorvertoning van het gespiegelde object. Klik om het eindpunt van de as te bepalen. Objecten in muren (zoals deuren en kolommen, Vectorworks-uitbreidingsmodule vereist) worden gespiegeld volgens een as die loodrecht op de muur staat. 2D-objecten worden voorvertoond als vectoren zonder vulling en 3D-objecten worden voorvertoond in draadstructuur, ongeacht de gekozen rendermethode.

Door de aslijn op het werkvlak te projecteren wordt een vlak gecreƫerd aan de overzijde waarvan het object gespiegeld wordt.

Zorg ervoor dat het begin- en eindpunt van de aslijn niet op dezelfde locatie op het actieve werkvlak liggen. Indien de tekening in 3D wordt weergegeven, zal het spiegelen niet werken wanneer deze punten samenvallen op het actieve vlak.

Het spiegelbeeld van objecten in muren wordt eveneens in de muur geplaatst, indien er voldoende ruimte is (Vectorworks-uitbreidingsmodule vereist).

Spiegelen over een werkvlak

Objecten spiegelen