LandmarkBestaande boom op maat maken

Planten zijn hybride symbolen met een 2D-gedeelte en eventueel ook een 3D-gedeelte. De standaard bestaande bomen zijn standaardobjecten die meegeleverd worden met Vectorworks Landschap en bevinden zich in de map Vectorworks\Bibliotheek\Standaarden\Bestaande boom; zie Concept: Bibliotheken. Naarmate je 2D- en 3D-instellingen maakt, worden de betreffende objecten automatisch geïmporteerd in het Hulpbronnenbeheer van het huidige document.

Net zoals andere hulpbronnen, kan je deze symbolen bewerken vanuit het Hulpbronnenbeheer; de aanpassingen die je maakt worden vervolgens toegepast op het huidige document. Daarnaast is het ook mogelijk om bestaande bomen op maat toe te voegen aan het bestand met standaarden (Bestaande boom - Symbolen.vwx). Je kan dit rechtstreeks doen of door een bewerkt (bestaande boom) symbool te exporteren naar het bestand (dupliceer en hernoem de symbolen eerst in het Hulpbronnenbeheer; zo vermijd je dat je de originele symbolen overschrijft). Zie Hulpbronnenbeheer voor meer informatie over het bewerken van symbolen in het Hulpbronnenbeheer. Zie Hulpbronnen exporteren voor informatie over het exporteren van hulpbronnen.

Respecteer de volgende afspraken omtrent de benaming van symbolen; zo ben je zeker dat alle symbolen op maat steeds beschikbaar zijn in de dialoogvensters voor de 2D- en 3D-instellingen van de bestaande boom.

Namen voor de symbolen van te behouden bomen of voor de nieuwe locatie van te verplanten bomen, moeten beginnen met het cijfer 1. (het cijfer 1 gevolgd door een punt)

Namen voor de symbolen van te verwijderen bomen of voor de oorspronkelijke locatie van te verplanten bomen, moeten beginnen met 2.

Symboolnamen voor de 2D-stam moeten beginnen met 3.

Symboolnamen voor de 3D-stam moeten beginnen met 4.

Symbooldefinities bewerken

Hulpbronnenbeheer

Bestaande bomen documenteren