LandmarkGegevens ophalen

De informatie voor bestaande bomen kunt selecteren uit een plantcatalogus. Indien gewenst, kan je de lijst met bomen bewerken.

De naam van het catalogusbestand voor planten is Bestaande bomen.txt; dit bestand bevindt zich in de Gebruikersmap. Het kan worden aangepast vanuit de plantdatabase (zie Plantcatalogi creëren op basis van de plantdatabase).

Om bestaande boomsoorten te definiëren en een soort te selecteren:

Selecteer een bestaande boom en klik in het Infopalet op Haal omschrijving op.

Het dialoogvenster ‘Omschrijving’ wordt geopend. De lijst met bestaande bomen wordt hierdoor aangepast, zodat enkel de planten die gevonden werden in de plantgegevens worden gebruikt.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Parameter

Description

Lijst soorten

Deze lijst bevat de botanische en Nederlandse namen van de bomen in de catalogus met bestaande bomen. Klik op de kolomhoofding om de bomen alfabetisch te sorteren op hun botanische of Nederlandse naam. De soorten uit de plantcatalogus staan in het zwart; soorten die je aan de lijst toevoegt, komen in het blauw te staan.

Botanische/Nederlandse naam

Dit is de botanische of Nederlandse naam van de geselecteerde boom. Om een boom toe te voegen aan de lijst, moet je de botanische informatie invullen en op de knop Voeg toe klikken.

Verwijder

Klik hier om soorten die je zelf heeft toegevoegd (blauwe tekst) te verwijderen. Standaard soorten (zwarte tekst) kan je niet verwijderen uit de catalogus.

Voeg toe

Voer een Botanische naam en een Nederlandse naam in en klik op Voeg toe om de boom aan de lijst toe te voegen. Je kan een standaard soort bewerken of een nieuwe soort toevoegen. De naam van een soort die je hebt toegevoegd of bewerkt, wordt weergegeven met blauwe tekst.

Selecteer de gewenste soort in de lijst en klik op OK.

De informatie van de plant is nu af te lezen op het Infopalet.

Bestaande bomen documenteren