LandmarkPlantcatalogi creëren op basis van de plantdatabase

Zoals beschreven in Concept: De plantstijl en plantgegevens linken, kunnen de plantgegevens voor plantstijlen ofwel uit plantcatalogi ofwel uit de plantdatabase worden opgehaald. Er zijn verschillende manieren om plantcatalogi te creëren en te bewerken. Eén manier om dit te doen is via de plantdatabase.

Doordat het mogelijk is om plantcatalogi te creëren op basis van alle records of op basis van een bepaald aantal records in de plantdatabase, kan je plantcatalogi creëren met een kleiner aantal planten om uit te kiezen. Creëer zoveel plantcatalogi als nodig is.

Om een plantcatalogus te creëren op basis van de plantdatabase:

Open de plantdatabase; zie De plantdatabase openen.

Zoek naar de planten die je wilt opnemen in de plantcatalogus (zie Plantgegevens zoeken). Plantcatalogi kunnen de gegevens bevatten van alle records of van een bepaald aantal records uit de database. Hoe uitgebreider de plantcatalogus, hoe langer het zal duren om deze in Vectorworks in te voeren.

Selecteer het commando Bestand > Creëer Vectorworks plantcatalogus in de database.

Het dialoogvenster 'Creëer Vectorworks plantcatalogus' wordt geopend. Geef een naam op voor de plantcatalogus.

De plantcatalogus is een tab-gescheiden bestand en wordt bewaard in de map waar zich ook de database bevindt.

Een andere manier om een plantcatalogus op basis van de plantdatabase te creëren is door een zoekopdracht uit te voeren in de plantdatabase en de gevonden reeks planten op te slaan via het commando Zoeken > Huidige zoekopdracht opslaan.

Plantcatalogi op basis van groepen

Om een plantcatalogus te creëren op basis van groepen:

Open de plantdatabase; zie De plantdatabase openen.

Selecteer het commando Bestand > Creëer plantenlijst per categorie in de database.

Voor elke groep wordt er een plantcatalogus gecreëerd. Voor een lege groep wordt geen catalogus gemaakt. Dit gebeurt evenmin voor planten die niet in een groep geplaatst werden of waarvoor je een nieuwe groep aanmaakte. Er wordt echter wel een plantcatalogus gecreëerd met daarin alle planten, ongeacht tot welke groep ze behoren.

De plantcatalogus is een tab-gescheiden bestand en wordt bewaard in de map waar zich ook de database bevindt.

Plantcatalogi voor bestaande bomen

Standaard staan alle planten in de groep Bomen van de database reeds vermeld (als een catalogusbestand) in het dialoogvenster 'Omschrijving' van het gereedschap Bestaande boom. Je kan echter ook een beperkte selectie bomen opnemen in de lijst met bestaande bomen door in de database eerst de bomen te zoeken die je nodig heeft.

Om een catalogus op maat te creëren voor bestaande bomen:

Open de plantdatabase; zie De plantdatabase openen.

Zoek in de plantgegevens de bomen die je wilt opnemen in de catalogus van bestaande bomen (zie Plantgegevens zoeken).

Selecteer het commando Bestand > Creëer catalogus ‘Bestaande boom’. Als je dit commando gebruikt, zal de catalogus ‘Bestaande bomen’ enkel de resultaten van de zoekopdracht bevatten.

Vectorworks plantgegevens

Gegevens ophalen

Plantcatalogi gebruiken