LandmarkVectorworks plantgegevens

De uitgebreide lijst met plantennamen en botanische informatie wordt in Vectorworks Landschap beheerd in de database met plantgegevens. Gebruik deze database om specifieke plantgegevens te koppelen aan plantstijlen. De database bestaat in de vorm van een externe FileMaker®-toepassing en wordt geopend in een apart venster.

De commando's in de database en de gebruikersinterface zijn niet vertaald. Vectorworks Landschap bevat standaard een uitgebreide databank met plantgegevens die je naar wens kunt uitbreiden en waarvan je de gegevens kunt overnemen in de plantstijlen in Vectorworks.

Het is aangeraden om binnen Vectorworks Landschap gebruik te maken van plantcatalogi als bron voor plantgegevens omdat de gegevens hierin zijn georganiseerd in catalogusbestanden en er geen externe toepassing vereist is. Toch heeft ook het gebruik van de FileMaker-database voor het beheer van plantgegevens zijn voordelen: het navigeren, bewerken, zoeken en filteren verloopt efficiënter en je hebt toegang tot standaardbronnen van de landschapssector, waaruit je informatie kunt importeren. De database Plantgegevens bevat bij de installatie al een reeks records.

Omdat de plantgegevens geopend worden in een externe toepassing, kan het even duren voor de database wordt geopend. Je kan de database in de achtergrond laten draaien terwijl je verderwerkt in Vectorworks. De communicatie tussen Vectorworks en de database zal dan sneller verlopen.

FileMaker is een zeer uitgebreid gegevensbeheerprogramma. De details over de verschillende menucommando's en -opties worden niet behandeld in deze handleiding. Wel kan je hier alle relevante informatie vinden over het gebruik van FileMaker in combinatie met de Landschapsmodule van Vectorworks. Je hoeft echter niet vertrouwd te zijn met FileMaker om de databank te kunnen gebruiken of om de botanische gegevens te beheren of te gebruiken in Vectorworks. Je kan ook gebruikmaken van de volledige versie van FileMaker om de plantgegevens te openen. Meer informatie over FileMaker vind je op de supportpagina van claris.com (In de database kan je mogelijk niet gebruik maken van de volledige functionaliteit van FileMaker.)

De algemene workflow bestaat erin de botanische informatie in de database te beheren en om plantstijlen in Vectorworks te vullen met de geselecteerde plantrecords. Daarnaast kan je ook plantcatalogi maken voor gebruik in Vectorworks Landschap.

Concept: De plantstijl en plantgegevens linken

De plantdatabase openen

Plantgegevens importeren

Records in de database met plantgegevens bekijken

Plantgegevens zoeken

Records van de plantgegevens beheren

Toegang tot online informatie over planten

Plantcatalogi creëren op basis van de plantdatabase

Veldtoewijzing bij importeren in de plantgegevens

Concept: Overzicht planten

Heb je niet gevonden wat je zocht? Stel je vraag aan Dex, onze virtuele assistent.