LandmarkPlantgegevens importeren

De database bevat bij de installatie al een reeks records. Bijkomende records kunnen geïmporteerd worden. De bestandsformaten die door de toepassing ondersteund worden voor import zijn onder andere: tab-gescheiden bestanden, Excel- en xml-bestanden en andere. Dankzij de functie ‘Bestand invoegen’ kan je eveneens video’s en afbeeldingen importeren. Ook plantenlijsten van een oudere Vectorworksversie kunnen geïmporteerd worden.

Je kan ook Plant gegevens van een spreadsheet naar de plantendatabase importeren, zals beschreven in Plantcatalogusgegevens importeren van een spreadsheet.

Om informatie in de database te importeren:

Open de plantdatabase; zie De plantdatabase openen.

Selecteer in de plantgegevens het menu Bestand > Records importeren, en geef aan of je een bestand, een map, of een .xml-gegevensbron wilt importeren.

Om een plantenlijst te importeren van oudere versies van Vectorworks, moet je een aantal extra stappen ondernemen. Om plantgegevens uit Vectorworksversies 2008 t.e.m. 2012 te importeren moet je eerst met het commando Bestand > Zet VW Plants om de plantgegevens omzetten naar het meest recente FileMaker-formaat. Daarna kan je de gegevens importeren met het commando Records importeren. Plantenlijsten vanaf Vectorworks 12.x importeer je met het commando Bestand > Importeer Vectorworks 12 plantenlijst.

Blader om het bestand of de map te selecteren en deze te importeren.

Het dialoogvenster Importeer omzetting veld wordt geopend, om de importgegevens correct om te zetten in de huidige database.

Zie Veldtoewijzing bij importeren in de plantgegevens voor de velden die je best toewijst voor het beoogde gebruik van de plantgegevens in Vectorworks Landschap. Heb je graag meer informatie hierover, raadpleeg dan de supportpagina van claris.com.

Extra plantgegevens toevoegen

De map Plant Database\VW Plants\Additional Datasets bevat mogelijk nog meer bijkomende bestanden met informatie over planten. Hierin zitten meestal regionale gegevens die geleverd werden met de Vectorworksmodule Landschap of die verkregen werden via externe bronnen (bijvoorbeeld distributeurs). Voor deze bestanden werd de veldomzetting reeds uitgevoerd en kan je dus gemakkelijk toevoegen aan de plantgegevens.

Om extra plantinformatie toe te voegen:

Open de plantdatabase; zie De plantdatabase openen.

Selecteer het commando Bestand > Voeg plantgegevens toe.

Selecteer het bestand dat je wilt importeren. De veldtoewijzing gebeurt automatisch.

Vectorworks plantgegevens