LandmarkDe plantdatabase openen

Commando

Werkomgeving: Pad

Open plantgegevens

Design Suite: AEC> Planten

Landschap: Landschap

Contextmenu

Om de plantdatabase te openen:

Volg de stappen beschreven in De bron van plantgegevens selecteren en selecteer ‘Vectorworks plantdatabase’ als bron voor de plantgegevens.

Als je de plantcatalogus selecteerde als bron voor de plantgegevens, open je met het commando Open plantgegevens het dialoogvenster ‘Plantgegevens’; zie De plantcatalogi openen.

Selecteer het commando.

Of, klik in de categorie ‘Benaming en gegevens’ of ‘Extra gegevens’ van het dialoogvenster ‘Plantstijl’ op de knop Plantcatalogus.

De eerste keer dat je het gegevensbestand met plantgegevens opent, zal Vectorworks vragen een map te kiezen waarin je de plantgegevens wilt bewaren. Wanneer je de database op een later tijdstip opnieuw opent, zal de informatie uit deze locatie gehaald worden. Je kan de locatie van de plantdatabase op eender welk moment wijzigen door in het dialoogvenster te klikken op De bron van plantgegevens selecteren en een andere locatie op te geven.

Indien je meerdere plantendatabases gebruikt, kan je dit commando ook gebruiken om te wisselen tussen databases.

Het aanmaken van een nieuwe locatie voor de plantgegevens kan enige tijd duren.

Mogelijk wordt het dialoogvenster ‘Vectorworks Plants’ geopend. Geef een gebruikersnaam op voor deze FileMaker toepassing en stel je voorkeuren in.

Vectorworks Landschap Plantgegevens wordt geopend in een apart venster. Laat FileMaker in de achtergrond draaien zodat de gegevensoverdracht tussen Vectorworks en de database sneller kan verlopen.

Als je klikt op Plantcatalogus krijg je een melding dat Vectorworks wacht tot je uit de plantdatabase gegevens selecteert voor de plantstijl. Als je je op dit moment bedenkt en de plantgegevens voor de plantstijl toch niet uit de plantdatabase wilt halen, klikt dan op Annuleer gegevensophaling.

Vectorworks plantgegevens