LandmarkToegang tot online informatie over planten

Indien je over een internetverbinding beschikt, kan je vanuit de plantgegevens eveneens informatie en afbeeldingen binnenhalen. Afbeeldingen kunnen rechtstreeks in de database geplakt worden (alsook de bronvermelding).

Om online informatie over planten te raadplegen:

Open de plantdatabase; zie De plantdatabase openen.

Ga naar het record waarvoor je informatie of afbeeldingen wilt zoeken.

Schakel over naar de weergave Web Data door deze optie te selecteren op de werkbalk of via Weergave > Swap Data/Web view.

In de weergave Web View krijg je onmiddellijk de resultaten voor de botanische naam te zien. Uit verschillende bronnen wordt informatie getoond over de plant (ook afbeeldingen).

Schakel tussen de tabbladen om afbeeldingen en informatie van verschillende bronnen te bekijken. De beschikbare bronnen zijn mogelijk regionaal bepaald door een leverancier.

Gebruik de knoppen rechts van de tabbladen om te navigeren of om terug te keren naar de oorspronkelijke beginpagina (resultaat op basis van de botanische naam).

Om een afbeelding te kopiëren naar de database, klik je met de rechtermuisknop op de afbeelding en selecteer je het commando Kopiëren in het contextmenu. Selecteer het commando Plakken in het contextmenu van één van de vakken links van de browser. Onder de afbeeldingen kan je bovendien bronvermeldingen toevoegen om problemen i.v.m. Auteursrecht te vermijden.

Het is ook mogelijk om afbeeldingen te bewaren en ze later in de database te importeren (zie Plantrecords bewerken).

Schakel terug over naar de weergave Plant data door deze optie te selecteren op de werkbalk of via Weergave > Swap Data View/Web view.

Vectorworks plantgegevens