Design SuiteEen schetsstijl toepassen bovenop een lijnrendering

De standaard schetsstijl van een document kan worden toegepast bovenop de rendermethodes Achterliggende lijnen verbergen, Achterliggende lijnen tonen en Polygoon beschaduwd - finaal.

Om een schetsstijl toe te passen bovenop een lijnrendering:

Selecteer Weergave > Rendering > Shaded, of selecteer Shaded van het menu Actieve rendermethode op de Weergavebalk.

Het dialoogvenster ‘Lijnrendering’ wordt geopend.

Vink de optie Gebruik schetsstijl aan. Selecteer de gewenste schetsstijl uit de keuzelijst.

De geselecteerde schetsstijl wordt toegepast bij gebruik van de rendermethodes Achterliggende lijnen verbergen, Achterliggende lijnen tonen en Polygoon beschaduwd - finaal.

Om een schetsstijl toe te passen op een presentatielaagzichtvenster met lijnrendering:

Selecteer het zichtvenster. Stel een lijnrendermethode in via de keuzelijst Rendering op het Infopalet.

Klik op de knop Instellingen.

Het dialoogvenster ‘Lijnrendering’ wordt geopend.

Vink de optie Gebruik schetsstijl aan. Selecteer de gewenste schetsstijl uit de keuzelijst.

De geselecteerde schetsstijl wordt toegepast bij gebruik van de rendermethodes Achterliggende lijnen verbergen, Achterliggende lijnen tonen en Polygoon beschaduwd - finaal.

Schetsstijl

Renderworks rendermethodes