Vectorworksbibliotheken installeren

Dankzij het Hulpbronnenbeheer en de Hulpbronnenkiezer kan je online door de inhoud van de Vectorworksbibliotheken bladeren en de benodigde bestanden op aanvraag automatisch downloaden. Installeer de bibliotheken enkel als je vaak offline werkt en graag lokaal over de inhoud zou beschikken.

Je kan Vectorworks bibliotheken downloaden en installeren via het internet, fo van lokale media zoals een USB-stick. Welke bibliotheken beschikbaar zijn hangt af van de Vectorworks-uitbreidingsmodule die je hebt aangekocht. Ze worden geïnstalleerd in de programmamap van Vectorworks op de locatie [Vectorworks]\Bibliotheek.

Premium bibliotheken zijn beschikbaar als een voordeel van Vectorworks Service Select.

Bibliotheken via internet installeren

Commando

Locatie

Installeer bibliotheken

Help

Gelokaliseerde inhoud is mogelijk niet beschikbaar in je land; neem contact op met Design Express.

Om productbibliotheken via internet te installeren:

Selecteer het commando.

Het dialoogvenster ‘Installatie Vectorworks bibliotheken’ wordt geopend. Je krijgt een overzicht van alle bibliotheken die beschikbaar zijn voor de Vectorworks uitbreidingsmodule waarover je beschikt. Pakketten die je reeds gedownload heeft krijgen de vermelding Status: Geïnstalleerd.

Klik op de knop Installeer om de betreffende bibliotheek te downloaden en te installeren. Het is ook mogelijk om alle beschikbare bibliotheken van een uitbreidingsmodule tegelijk te downloaden via de knop Alles in de titelbalk van de uitbreidingsmodule.

Aan de voortgangsbalk die tijdens de installatie verschijnt, kan je zien of het proces geslaagd of mislukt is. Wanneer het proces mislukt word je op de gebracht van de oorzaak, indien deze gekend is.

De bibliotheken hebben een aanzienlijke bestandsgrootte en het neemt dan ook best wat tijd in beslag om ze te downloaden. In plaats van de bibliotheken telkens opnieuw individueel op meerdere computers te downloaden, is het aangeraden om de ze eenmaal te downloaden en vervolgens de bestanden naar de map [Vectorworks]\Bibliotheek te kopiëren voor elke computer waarop het programma geïnstalleerd is.

Of: om een specifiek bestand of specifieke map te downloaden, klik je er met rechts op en selecteer je het commando Importeer of Downloaden en installeren.

Klik met de rechtermuisknop op de Vectorworksbibliotheek in het Hulpbronnenbeheer en selecteer het commando Bijwerken in het contextmenu (of: klik op de menuknop Actie en selecteer de optie Bibliotheken bijwerken) om na het bewerken of toevoegen van bestanden toegang te krijgen tot de nieuwe hulpbronnen/bestanden.

Bibliotheken via internet bijwerken

Wanneer bibliotheekbestanden gewijzigd of toegevoegd worden nadat je ze heeft gedownload en geïnstalleerd, wordt de tekst Status: Geïnstalleerd opnieuw vervangen door een knop Installeren. Klik op deze knop om het bijgewerkte pakket opnieuw te installeren of bekijk eerst de veranderingen alvorens te beslissen om het pakket al dan niet opnieuw te installeren.

Om de wijzigingen te bekijken alvorens een pakket te herinstalleren:

Klik met de rechtermuisknop op de naam van het pakket en selecteer Informatie.

Het dialoogvenster ‘Informatie bibliotheek: ___’ wordt geopend.

Klik op Vergelijken om een overzicht te genereren van de verschillen tussen de bibliotheekbestanden die online beschikbaar zijn en de bibliotheekbestanden die reeds geïnstalleerd zijn op je computer. De nieuwe en gewijzigde bestanden lichten op.

Klik op Herinstalleren als je alle bibliotheekbestanden, inclusief de nieuwe of bijgewerkte bestanden, in dit pakket wilt herinstalleren.

Klik op Kopiëren als je de bestandsnamen en -paden van de bibliotheekbestanden in het overzicht wilt kopiëren (vb. om de bestandenlijst te delen of in een ander formaat te bekijken).

Klik op Gereed.

Bibliotheken vanaf externe media installeren

Commando

Locatie

Installeer bibliotheken

Help

In sommige gevallen kunnen hulpbronnenbibliotheken door je lokale verdeler worden geleverd op een DVD of USB-stick, of misschien werk je met je eigen hulpbronnen. Om hulpbronnenbibliotheken te installeren vanaf een DVD of USB-stick:

Steek de USB-stick of DVD in je computer.

Selecteer het commando.

Het dialoogvenster ‘Installatie Vectorworks bibliotheken’ wordt geopend.

Klik op Installeer rechtstreek en klik dan op Installeer een lokale bibliotheek.

Het dialoogvenster ‘Openen’ wordt geopend.

Ga naar de vpkg-bestanden op het lokale apparaat, selecteer de bestanden die je wilt installeren, en klik op Open.

Er verschijnt een voortgangsdialoogvenster tijdens de installatie. In dit venster zie je of het proces geslaagd of mislukt is.

Vectorworksbibliotheek