ArchitectExtra’s toevoegen aan daken

Locatie

Creëer dak

Architectuur

Vectorworks Architectuur biedt extra opties voor het creëren van daken. Met deze opties kan je een zolder, een fascia en/of een ondervlak creëren. Na het wijzigen van de instellingen van een dak worden deze extra’s automatisch bijgewerkt.

De extra elementen maken deel uit van het dak. Om ze nadien aan te passen of te verwijderen, selecteer je het dak en wijzig je de instellingen van de extra’s via het Infopalet.

Deze extra’s kunnen alleen aan daken, en niet aan dakvlakken worden toegevoegd. Zie Daken creëren.

Om extra’s toe te voegen aan daken:

Wanneer de gewenste muren geselecteerd zijn, selecteer je het commando.

Het dialoogvenster ‘Creëer dak’ wordt geopend.

Klik op Extra’s.

Het dialoogvenster ‘Extra’s’ wordt geopend.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Creëer zolder

Vink deze optie aan om een zolder te creëren.

Instellingen

Klik op deze knop om het dialoogvenster ‘Zolder’ te openen en de instellingen voor de zolder aan te passen.

Creëer ondervlak

Vink deze optie aan om een ondervlak te creëren.

Instellingen

Klik op deze knop om het dialoogvenster ‘Ondervlak’ te openen en de instellingen voor het ondervlak aan te passen.

Creëer fascia

Vink deze optie aan om een fascia te creëren.

Instellingen

Klik op deze knop om het dialoogvenster ‘Fascia’ te openen en de instellingen voor de fascia aan te passen.

Vink de extra’s aan die je aan het dak wilt toevoegen.

Pas voor elk aangevinkt element de Instellingen aan.

Het dialoogvenster met de parameters voor het corresponderende element wordt geopend.

Bepaal de instellingen zoals hieronder beschreven en klik op OK om terug te keren naar het dialoogvenster ‘Extra’s’

Herhaal de stappen 4 en 5 totdat alle extra’s die je wilt toevoegen, zijn ingesteld.

Klik in het dialoogvenster ‘Extra’s’ op OK om terug te keren naar het dialoogvenster ‘Creëer dak’. Klik ook hier op OK om het dak met de opgegeven extra’s in de tekening te creëren.

Daken creëren

Creëer zolder

Creëer ondervlak

Creëer fascia