Design SuiteOpeningen in dakvlakken maken

Locatie

Vlak uitsnijden

Contextmenu

Gebruik het commando Vlak uitsnijden om een opening in een dakvlak te maken. Een opening kan bijvoorbeeld dienen om een schoorsteen te plaatsen die door twee of meer vlakken van het dak loopt.

De randen van de opening worden afgeschuind volgens de instellingen in het dialoogvenster ‘Dakvlak’ tijdens het maken van het dakvlak.

Om een uitsnijding in een dakvlak te maken:

Maak een object met de afmetingen voor de opening en plaats deze op het dakvlak waar de opening moet komen.

Selecteer beide objecten.

Selecteer het commando.

De opening wordt uitgesneden, met behoud van het object waarmee je de opening hebt gemaakt.

Verwijder het bewerkingsobject.

Een dakvlak creëren

Dakramen en dakkapellen toevoegen

Dakvlakken bewerken en vervormen

Dakopeningen maken