Design SuiteDakopeningen maken

Je kan zowel het commando Vlak uitsnijden als het gereedschap Gom gebruiken om een dakopening te maken.

Om het type uitsnijding (verticaal, hor./vert. of rechthoekig) voor de dakopening te bepalen, bewerk je het dak zoals beschreven in De algemene vorm van het dak aanpassen.

Dakopeningen maken via het commando Vlak uitsnijden

Commando

Locatie

Vlak uitsnijden

Bewerk

Contextmenu

Om een dakopening te maken via het commando Vlak uitsnijden:

Teken op het dak de vormen (2D-objecten zoals rechthoek, cirkel, ovaal, polygoon, polylijn, boog) die je uit het dak wilt snijden.

Selecteer het dak en de getekende 2D-objecten.

Selecteer het commando.

De vorm is uit het dak gesneden.

Verwijder de 2D-objecten.

Dakopeningen maken met het gereedschap Gom

Methode

Gereedschap

Gereedschappenset

Sneltoets

Verwijder alles binnen de markering

Gom

Basisgereedschappen

Alt + C (Windows)

Option + C (Mac)

Om een dakopening te maken met het gereedschap Gom:

Selecteer het dak.

Activeer het gereedschap en de methode. Selecteer vervolgens de uit te snijden vorm (rechthoek, polygoon of cirkel).

Klik en sleep om de vorm te tekenen. De vorm is uit het dak gesneden.

Een dak bewerken

Openingen in dakvlakken maken