Design SuiteDakstijlen verwijderen en/of vervangen vanuit het Infopalet

Dakstijlen toegepast op bestaande daken kunnen vervangen worden door een andere dakstijl.

De hieronder beschreven situatie doet zich ook voor als je een dak met stijl plakt vanuit een ander bestand.

Om een dakstijl te vervangen:

Selecteer minstens één dak.

Selecteer in het Infopalet de optie Vervang in de keuzelijst Stijl.

Het dialoogvenster ‘Vervang dak’ wordt geopend.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Hulpbronnenkiezer dakstijl

Open de Hulpbronnenkiezer. Dubbelklik vervolgens in de Hulpbronnenkiezer op een dakstijl om deze toe te passen.

Voorvertoningen

De voorvertoning links toont de huidige dakstijl, rechts zie je een voorvertoning van de vervangende dakstijl die je selecteerde in de keuzelijst. De daken in de voorvertoning zijn van boven naar onder getekend. De bovenste lijn van de voorvertoning stelt dus de bovenkant van het dak voor. De rode lijn duidt de component met het nulpunt aan. De vervangende dakstijl wordt uitgelijnd op dit nulpunt.

Opties vervangen

Vink de verschillende instellingen aan die je wilt vervangen met de instellingen van de vervangende dakstijl: vervang klasse, texturen, Energos gegevens (Vectorworks Architectuur vereist) en Dak-gegevens.

Als Vervang Textuur is aangevinkt, kan je bijkomend ook de optie Vervang alleen standaardhoogtes aanvinken. Hierdoor worden alleen de Textuur die overeenkomen met de vorige muurstijl; de door je aangepaste textuur voor Dak en componenten worden behouden.

Als je meerdere dakstijlen had geselecteerd om te vervangen, blijft de voorvertoning links blanco.

Dakstijlen verwijderen en/of vervangen vanuit het Hulpbronnenbeheer

Dakstijlen gebruiken