Design SuiteDakstijlen gebruiken

Bij het creëren van een dakvlak of dak kan je kiezen om wel of geen dakstijl toe te wijzen. Het gebruik van dakstijlen maakt het ontwerpproces makkelijker omdat je de instellingen voor daken kan bewaren en eenvoudig toepassen op andere daken. Het zijn hulpbronnen die je kan importeren in andere bestanden en kan delen met andere gebruikers. Stijlen, texturen en lijnarceringen zijn hulpbronnen: een geselecteerde dakstijl en de bijhorende hulpbronnen worden automatisch in het actieve bestand geïmporteerd en weergegeven in het Hulpbronnenbeheer.

Ongebruikte dakstijlen kan je uit de tekening verwijderen met het commando Opruimen (zie Een bestand opruimen).

Dakstijlen creëren

Dakstijlen bewerken

Dakstijlen toepassen

Dakstijlen verwijderen en/of vervangen vanuit het Hulpbronnenbeheer

Dakstijlen verwijderen en/of vervangen vanuit het Infopalet

Dakcomponenten creëren