Design SuiteDakstijlen creëren

Werkomgeving: Pad

Creëer dakvlak

Creëer dak

Architectuur: Architectuur

Landschap: Landschap > Architectuur

Spotlight: Spotlight > Architectuur

Om een dakstijl te creëren:

Selecteer het commando.

Klik op de knop Dak in het dialoogvenster ‘Creëer dak’ of ‘Creëer dakvlak’ (zie Instellingen daken).

Klik op Bewaar

Het dialoogvenster ‘Naam’ wordt geopend.

Geef een unieke naam op voor de dakstijl.

Als de naam van de dakstijl al bestaat, vraagt Vectorworks je om te annuleren en een andere naam op te geven of om door te gaan en de bestaande daken met deze dakstijl te vervangen door de aangepaste dakstijl. Als je dakstijlen vervangt, wordt het dialoogvenster ‘Vervang dak’ geopend. Selecteer de gewenste opties.

De nieuwe dakstijl wordt bewaard in het bestand en wordt weergegeven in het Hulpbronnenbeheer onder de hoofding ‘Dakstijlen’ en in de keuzelijst Dakstijl in de dialoogvenster ‘Creëer dak’ en ‘Creëer dakvlak’.

Je kan ook onderstaande werkwijzen volgen om een dakstijl te creëren:

Klik met de rechtermuisknop op het dak zonder stijl en selecteer het commando Nieuwe dakstijl vanaf dak in het contextmenu.

Klik in het Hulpbronnenbeheer op de knop Nieuwe hulpbron. Selecteer de optie Dakstijl en klik op Creëer.

Dakstijlen gebruiken

Concept: Bibliotheken

Eigenschappen van klassen bewerken