Deellijnen

Locatie

Deellijnen

Bewerk > Tekenhulpen

Met het commando Deellijnen kan je de afstand tussen twee lijnen gelijk verdelen door een aantal lijnen dat je zelf bepaalt. De bestaande lijnen mogen in een hoek of evenwijdig ten opzichte van elkaar liggen.

Om deellijnen te creëren:

Selecteer het commando.

Selecteer de eerste lijn en vervolgens de tweede lijn.

Klik om het beginpunt van de verdelingslijn(en) te bepalen. Klik nogmaals om het eindpunt van de verdelingslijn(en) te bepalen. Er verschijnt een referentielijn. Als je tweemaal op hetzelfde punt klikt, plaats je een locus in plaats van een lijn.

Wanneer het dialoogvenster ‘Deellijnen’ verschijnt, geef je het aantal onderverdelingen op.

Een enkele lijn tekenen

Een dubbele lijn tekenen

Segmenteer lijn