Segmenteer lijn

Locatie

Segmenteer lijn

Bewerk > Tekenhulpen

Gebruik het commando Segmenteer lijn om een lijn te verdelen in een opgegeven aantal gelijke delen. De bewerking kan toegepast worden op de oorspronkelijke lijn of op een duplicaat dat bovenop de oorspronkelijke lijn geplaatst wordt.

Om een lijn te segmenteren:

Selecteer een lijn.

Selecteer het commando.

Het dialoogvenster ‘Segmenteer lijn’ wordt geopend.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Plaats loci

De verdelingspunten worden aangegeven door loci.

Splits lijn op

De lijn wordt op de plaats van de loci doorgesneden.

Behoud origineel

De verdeling gebeurt niet op een originele lijn, maar op een duplicaat.

Aantal segmenten

Geef het aantal te creëren segmenten op.

Stel de parameters in. Kies om de geselecteerde lijn te segmenteren of om een duplicaat te creëren en dit te segmenteren.

Een enkele lijn tekenen

Een dubbele lijn tekenen

Deellijnen