D.m.v. één railcurve

Sneltoets

D.m.v. één railcurve

Omspannen

3D Modelleren

Shift + K

Om een omspanning te creëren door middel van een railcurve en één of meerdere dwarsdoorsneden:

Activeer het gereedschap en de methode.

Selecteer de railcurve. Selecteer iedere dwarsdoorsnede die je wilt gebruiken.

Wanneer alle curven geselecteerd zijn, druk je op de enter-toets (Windows) of de return-toets (Mac) of op de knop Voltooi in de Methodebalk.

Het dialoogvenster ‘Omspannen’ wordt geopend.

Pas de instellingen voor de omspanning aan (zie Omspannen zonder railcurve).

Als je meerdere dwarsdoorsneden gebruikt, moet de railcurve alle dwarsdoorsneden snijden.

Als je één dwarsdoorsnede gebruikt, moet de railcurve de dwarsdoorsnede niet snijden.

Omspannen