D.m.v. twee railcurven

Sneltoets

D.m.v. twee railcurven

Omspannen

3D Modelleren

Shift + K

Om een omspanning te creëren door middel van twee railcurven en één dwarsdoorsnede:

Activeer het gereedschap en de methode.

Selecteer de railcurven. Selecteer de dwarsdoorsnede die je wilt gebruiken. De dwarsdoorsnede moet de railcurven niet snijden.

In deze methode kan je slechts één dwarsdoorsnede selecteren.

Druk op de entertoets (Windows), de returntoets (Macintosh) of klik op Voltooi in de Methodebalk.

Het dialoogvenster wordt geopend.

Pas de instellingen voor de omspanning aan (zie Omspannen zonder railcurve).

Het resultaat is afhankelijk van de gesloten of open instelling van de dwarsdoorsnede en de manier waarop het begin/einde van de railcurven de dwarsdoorsnede raken. Ook de volgorde van klikken (welke railcurve eerst werd aangeklikt) en de plaats (welk deel van de dwarsdoorsnede is aangeklikt) zal de uiteindelijke omspanning beïnvloeden.

Status dwarsdoorsnede en railcurven

Effect van aanklikvolgorde railcurven/Klikpunt op dwarsdoorsnede

Open dwarsdoorsnede

Het begin/einde van een van de railcurven valt samen met het begin/einde van de open dwarsdoorsnede

De aanklikvolgorde van de railcurven en de plaats van het klikpunt op de dwarsdoorsnede hebben geen invloed op de omspanning.

Het begin/einde van de railcurven vallen niet samen met het begin/einde van de open dwarsdoorsnede of raken de dwarsdoorsnede op geen enkele plaats.

Zowel de aanklikvolgorde van de railcurven als de plaats van het klikpunt op de dwarsdoorsnede bepalen hoe de omspanning gecreëerd wordt.

Gesloten dwarsdoorsnede

het begin/einde van een van de railcurven raakt de gesloten dwarsdoorsnede

De aanklikvolgorde en de plaats van het klikpunt hebben geen invloed op de omspanning.

Het begin/einde van de railcurven raakt de gesloten dwarsdoorsnede op geen enkele plaats

De aanklikvolgorde bepaalt hoe de omspanning gecreëerd wordt.

Omspannen