Een lus in een subdivision-model selecteren

Gereedschappenset

Transformeren

Spiegelen

Bewerk subdivision

3D Modelleren

Met de methodes Transformeren en Spiegelen kan je met één enkel commando alle ribben selecteren die een lus vormen. Je kan deze ribben vervolgens gebruiken om het subdivision-model te transformeren of te spiegelen (zie Objecten transformeren met het 3D handvat en Een subdivision-object spiegelen). Met de methode Transformeren worden zowel lussen omgeven door open ribben als door gesloten ribben door het commando geselecteerd. Voer je het commando uit met de methode Spiegelen, dan worden enkel lussen omgeven door open ribben geselecteerd.

Om een lus in een subdivision-object te selecteren:

Selecteer het subdivision-object dat je wilt aanpassen.

Activeer het gereedschap.

Of: dubbelklik met het gereedschap Selectie op het subdivision-object om in één handeling het object te selecteren en het gereedschap Bewerk subdivision te activeren.

Afhankelijk van het beoogde resultaat gebruik je de methode Transformeren in combinatie met de gewenste secundaire methodes of selecteer je de methode Spiegelen.

Wanneer je met de aanwijzer over de kooi en diens hoekpunten, ribben en vlakken beweegt, zullen deze oplichten. Een onderdeel dat oplicht kan bewerkt worden.

Wanneer er een ribbe oplicht van de lus die je wilt selecteren, klik je rechts op de ribbe en selecteer je het commando Selecteer ribben rond lus uit het contextmenu.

Alle ribben die rond de lus liggen, worden geselecteerd en het handvat verschijnt langs de lus.

Kooi lus geselecteerd in Transformeer methode (het handvat opnieuw gepositioneerd voor duidelijkheid)

Lus omgeven door open ribben geselecteerd

Subdivision-objecten bewerken