Wand vanuit een ruimtelijk 2D-object

Sneltoets

Wand

3D Modelleren

Shift+G

Om een wand op basis van een ruimtelijk 2D-object te creëren:

Activeer het gereedschap en klik op de knop Instellingen.

Stel de parameters voor de wand in zoals beschreven in Wand vanuit een volume.

Bij ruimtelijke 2D-objecten bepaal je door middel van de instelling Binnenwaarts/Buitenwaarts aan welke zijde van het vlak de wand gecreëerd wordt. De richting hangt af van verschillende factoren die te maken hebben met de creatie, geometrie en locatie van het object in het document.

Klik op het ruimtelijke 2D-object om het een dikte te geven. Om meerdere objecten te selecteren houd je de shifttoets ingedrukt terwijl je selecteert.

Druk op de entertoets (Windows) of klik op Voltooi in de Methodebalk om de wand te creëren.

Een afronding, afschuining of wand bewerken

Wand vanuit een NURBS-oppervlak