Wand vanuit een volume

Sneltoets

Wand

3D Modelleren

Shift+G

Om een wand op basis van een volume te creëren:

Activeer het gereedschap.

Klik op de knop Instellingen om het dialoogvenster ‘Wand’ te openen en de standaardwaarden voor het gereedschap op te geven. Nadien kan je de parameters wijzigen via het Infopalet.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Richting

Binnenwaarts

Vink deze optie aan om een binnenwaarts gerichte wand te creëren.

Buitenwaarts

Vink deze optie aan om een buitenwaarts gerichte wand te creëren.

Dikte

Geef een waarde op voor de dikte van de wand.

Of: geef in de Methodebalk een Dikte in.

Selecteer tangentiële vlakken

Vink deze optie aan om tangentieel raken vlakken te selecteren (bijvoorbeeld vlakken verbonden door ene afronding).

Selecteer het oppervlak van het volume waar je de wand wilt creëren. Om meerdere oppervlakken te selecteren houd je de shift-toets ingedrukt terwijl je de oppervlakken aanklikt. Om vlakken aan de achterkant van een volume te selecteren, druk je tijdens het selecteren op de option-toets (Mac) of alt-toets (Windows).

Zie De randen en vlakken van een volume selecteren voor informatie over het selecteren van oppervlakken.

Druk op Enter of klik op Voltooi in de Methodebalk om de wand te creëren.

Wand vanuit een NURBS-oppervlak

Wand vanuit een ruimtelijk 2D-object

Een afronding, afschuining of wand bewerken

Concept: NURBS-curven en -oppervlakken