LandmarkStations op de polylijn plaatsen

Commando

Werkomgeving: Pad

Stations op polylijn

Design Suite: AEC> weg

Landschap: Landschap > weg

Op de gecreëerde aslijn moet je nu stations (bakens) plaatsen op een afstand met vast interval.

Om stations te plaatsen:

Selecteer de polylijn en selecteer dan het commando.

Het dialoogvenster ‘Stations op polylijn’ wordt geopend. Hoofdstations worden door het commando automatisch op een afstand van 30,48m van elkaar geplaatst. Het interval van de tussenstations kan je daarentegen vrij bepalen. Geef een waarde op in het veld Interval tussenstations en kies hoe je de curvegegevens wilt weergeven.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Interval tussenstations

Geef een positieve waarde op voor het interval voor de opeenvolgende tussenstations.

Plaats curvegegevens in tekening

Selecteer deze instelling om curvegegevens te plaatsen bij elke curve van de polylijn.

Volgende curvegegevens worden weergegeven:

Plaats curvegegevens in rekenblad

Selecteer deze instelling om de curvegegevens van de polylijn in een rekenblad op te nemen.

Geen curvegegevens

Selecteer deze instelling om geen curvegegevens bij te houden en geen tangentiële hulplijnen te tekenen.

Als je dit commando voor de eerste keer gebruikt, verschijnt het dialoogvenster ‘Baken’ automatisch. Pas de standaardinstellingen aan. Nadien kan je de parameters wijzigen via het Infopalet. Voor een overzicht van alle parameters: zie Bakens invoegen.

Bij elk station is een gegevenslabel geplaatst. Als je de instelling Plaats curvegegevens in tekening selecteerde, worden ook de curvegegevens weergegeven. Indien nodig, kan je deze gegevens wijzigen en verplaatsen.

Alle bakens staan momenteel op dezelfde hoogte als het terreinmodel; in de volgende stap stel je de hoogte van de bakens in zoals beschreven in Bakens verticaal uitlijnen.

Bakens invoegen

De aslijn van de weg creëren

Bakens verticaal uitlijnen

De weg creëren op basis van de bakens