Design SuiteGSA-gegevens

Naast IFC-gegevens, biedt Vectorworks ook de mogelijkheid om GSA-gegevens aan de ruimtes in je tekening toe te voegen.

Om GSA-gegevens aan een ruimte toe te voegen:

Selecteer een bestaande ruimte in de tekening.

Klik op de knop Instellingen in het Infopalet om de ruimte-instellingen te openen.

Open de categorie Geavanceerd en vink de optie GSA-gegevens aan.

Selecteer vervolgens de categorie Bestemmingsfunctie’ en klik op de knop GSA-gegevens.

Het dialoogvenster ‘GSA Occupancy’ wordt geopend.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

OmniClass

Selecteer de meest geschikte OmniClass op basis van de functie van de ruimte. Om een groep uit te klappen en de subklassen te tonen, klik je op de pijl links van de groepnaam.

Space Category

Selecteer een GSA-categorie voor de ruimte. De naam van een categorie wordt steeds vooraf gegaan door de bijbehorende cijfercode.

Space Type

Selecteer de GSA-code die het gebruik van de ruimte definieert. Na de code volgt steeds een korte beschrijving.

Occupant

Selecteer de code en naam van de gebruiker. Om een groep uit te klappen en de subklassen te tonen, klik je op de pijl links van de groepnaam.

Vul de GSA-gegevens in voor de ruimte.

Wanneer de tekening voltooid is en de nodige GSA-gegevens zijn toegevoegd, selecteer je Bestand > Exporteer IFC Project om het bestand in IFC-formaat te bewaren.

Instellingen ruimte

Ruimtes creëren met het gereedschap Ruimte

Kolommen en pilasters creëren