Gegroepeerd omzetten

Locatie

Gegroepeerd omzetten

Bestand

Tijdens een gegroepeerde omzetting scant Vectorworks alle bestanden in de bronmap (en eventueel in de submappen) en zet de bestanden van vorige Vectorworksversies om naar het huidige formaat. Bestanden van andere softwareprogramma’s en Vectorworksbestanden die te oud zijn, worden overgeslagen en opgenomen in het logbestand.

Er zijn twee opties voor het gegroepeerd omzetten van Vectorworksbestanden:

Standaard verplaatst Vectorworks de oude bestanden naar een archief en worden de omgezette versies van deze bestanden bewaard in de bronmap.

In het andere geval brengt het programma geen veranderingen aan in de bronmap. De omgezette bestanden (en kopieën van bestanden van de huidige Vectorworksversie) worden in de door je aangeduide map geplaatst.

Om een reeks Vectorworksbestanden gegroepeerd om te zetten:

Plaats alle om te zetten documenten in een map. In deze map mag je ook submappen plaatsen (bijvoorbeeld voorontwerpen, grondplannen).

Om dit te doen, selecteer je het commando in het Vectorworksprogramma.

Het dialoogvenster ‘Gegroepeerde omzetting’ wordt geopend.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Bronmap

Klik op Bladeren om het dialoogvenster ‘Map selecteren’ te openen. Selecteer de map met de bestanden die je wilt omzetten en klik op Map selecteren.

Doelmap

Indien je de omgezette bestanden in een andere map wilt plaatsen, klik je op Bladeren om het dialoogvenster ‘Map selecteren’ te openen. Selecteer de map en klik op Map selecteren. Vink de optie Zet om in bronmap uit.

Inclusief submappen

Vink deze optie aan om ook de bestanden in de submappen van de bronmap om te zetten.

Zet om in bronmap

Vink deze optie aan om de originele Vectorworksbestanden te verplaatsen naar een archief en de omgezette bestanden in de bronmap te bewaren. Het archief is een submap “Oude Vectorworksbestanden”, die in de bronmap wordt geplaatst.

Vink deze optie uit om de omgezette bestanden in de geselecteerde doelmap te plaatsen.

Zet lagenkoppelingen om in zichtvensters

(Vectorworks uitbreidingsmodule vereist)

Creëer zichtvensters op ontwerplagen die geabonneerd zijn op één of meer lagen in hetzelfde bestand. Vink deze optie aan om lagenkoppelingen in bestanden van oudere Vectorworksversies om te zetten in zichtvensters.

Zet geabonneerde lagen om in geabonneerde zichtvensters

(Vectorworks uitbreidingsmodule vereist)

Creëer zichtvensters op ontwerplagen die geabonneerd zijn op één of meer lagen in een extern bestand. Vink deze optie aan om geabonneerde lagen in bestanden van oudere Vectorworksversies om te zetten in zichtvensters.

Zet absolute paden om in relatieve paden

(Vectorworks uitbreidingsmodule vereist)

Vink deze optie aan om abonnementen met een absoluut pad om te zetten naar abonnementen met een relatief pad. Dit is alleen mogelijk als de bestanden op hetzelfde volume staan.

Klik op OK om de bestanden om te zetten.

Elk om te zetten document wordt even geopend en terug bewaard in de doelmap. Submappen, indien opgenomen in de omzetting, worden ook opnieuw gecreëerd. Als Zet om in bronmap geselecteerd is, worden de originele bestanden naar de archiefmap verplaatst met behoud van de originele (sub)mappenstructuur.

Na het omzetten wordt het dialoogvenster ‘Resultaten’ geopend.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Bestanden in de bronmap

Het totale aantal bestanden dat zich in de bronmap bevindt.

Succesvol omgezette bestanden

Het totale aantal bestanden dat succesvol werd omgezet met het commando Gegroepeerde omzetting.

Gekopieerde bestanden (reeds huidige Vectorworksversie)

Het totale aantal bestanden dat reeds in de huidige Vectorworksversie werd bewaard. Als de optie Zet om in Bronmap geselecteerd was, dan worden deze bestanden niet verplaatst. Als je deze optie had uitgeschakeld, dan worden de bestanden gekopieerd naar de doelmap.

Niet-omgezette bestanden

Het totale aantal bestanden dat niet werd omgezet.

Mogelijk gaat het om bestanden gemaakt met MiniCAD 6 of ouder; deze versies worden niet ondersteund door het commando Gegroepeerde omzetting.

Als er zich een conversiefout bij volumes heeft voorgedaan, lees dan het logbestand om te zien over welke bestanden het gaat. Mogelijk kan je de omgezette geometrie bewerken en de volumes opnieuw creëren.

Klik op de knop Gedetailleerd om een logbestand te openen met daarin informatie over het omzettingsresultaat van elk verwerkt bestand.

Individuele bestanden van vorige Vectorworksversies omzetten

Zichtvensters op ontwerplagen creëren