Individuele bestanden van vorige Vectorworksversies omzetten

Wanneer je een ouder bestand opent, zal Vectorworks het bestand automatisch omzetten en een gepaste naam toekennen aan het nieuwe bestand. Standaard zal Vectorworks het omgezette bestand hernoemen en het originele bestand bewaren. Je kan deze standaardinstelling ook aanpassen zodat het originele bestand hernoemd wordt en de oorspronkelijke bestandsnaam gebruikt wordt voor het omgezette bestand. Als er, echter, een schrijfbeveiliging werd toegepast op het originele bestand, kan Vectorworks het niet hernoemen. Je moet dan zelf een naam opgeven voor het omgezette bestand en het bewaren.

Om een individueel bestand om te zetten:

Gebruik de huidige versie van Vectorworks om een bestand van een eerdere Vectorworksversie te openen.

Er verschijnt een waarschuwingsvenster met daarin het bestand dat hernoemd zal worden, alsook de nieuwe naam. De beschrijving in het dialoogvenster hangt af van de huidige instellingen voor het omzetten van bestandsnamen.

Klik op Instellingen als je de toekenning van de nieuwe naam wilt omkeren.

Het dialoogvenster Vectorworks wordt geopend.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Ken de originele bestandsnaam toe aan het

Selecteer welk bestand de originele naam krijgt: het originele bestand of het nieuwe bestand.

Zet lagenkoppelingen om in zichtvensters

(Vectorworks uitbreidingsmodule vereist)

Creëer zichtvensters op ontwerplagen die geabonneerd zijn op één of meer lagen in hetzelfde bestand. Vink deze optie aan om lagenkoppelingen in bestanden van oudere Vectorworksversies om te zetten in zichtvensters.

Zet geabonneerde lagen om in geabonneerde zichtvensters

(Vectorworks uitbreidingsmodule vereist)

Creëer zichtvensters op ontwerplagen die geabonneerd zijn op één of meer lagen in een extern bestand. Vink deze optie aan om geabonneerde lagen in bestanden van oudere Vectorworksversies om te zetten in zichtvensters.

Zet absolute paden om in relatieve paden

(Vectorworks uitbreidingsmodule vereist)

Vink deze optie aan om abonnementen met een absoluut pad om te zetten naar abonnementen met een relatief pad. Dit is alleen mogelijk als de bestanden op hetzelfde volume staan.

Selecteer de gewenste instellingen; toekomstige omzettingen zullen deze instellingen gebruiken.

Ga in het waarschuwingsvenster door met de omzetting.

Als het bestand een volume bevat dat niet correct gegenereerd kon worden door de Parasolid kernel, verschijnt er hierover een melding.

Je kan de geconverteerde geometrie bewerken en het volume opnieuw creëren. (Zie Bestanden van vorige Vectorworksversies omzetten voor meer informatie.)

Gegroepeerd omzetten

Zichtvensters op ontwerplagen creëren