Bestanden van vorige Vectorworksversies omzetten

Vectorworks moet bestanden gecreëerd met oudere sofwareversies eerst omzetten naar het huidige formaat alvorens ze te kunnen openen. Dit is echter niet mogelijk voor bestanden gemaakt in MiniCAD 6 of eerder.

Om een volledige map met bestanden om te zetten, gebruik je het commando Gegroepeerde omzetting (zie Gegroepeerd omzetten.

Om een individueel bestand om te zetten, open je het bestand en bewaar je het met de huidige versie van Vectorworks; zie Individuele bestanden van vorige Vectorworksversies omzetten.

Vectorworks past automatisch een PNG-compressie toe op de afbeeldingen in omgezette bestanden.

Mogelijk moet je de zichtbaarheid van bijsnijdingsobjecten en aantekeningen in presentatielaagzichtvensters corrigeren (zie Zichtvensters op presentatielagen creëren).

Voor bestanden gemaakt met Vectorworks 2009 of eerder wordt de geometrie van objecten automatisch omgezet met de Parasolid kernel. Deze omzetting kan in sommige gevallen mislukken, bijvoorbeeld omdat het object zichzelfsnijdende profielen bevat binnenin de extrusie of wenteling, of omdat de vlakken van het object de controle van Parasolid niet doorstaan. In deze gevallen zal Vectorworks alle andere objecten omzetten en een waarschuwing tonen dat sommige objecten niet konden worden omgezet. Het bestand zal een draadstructuur bevatten van het object dat niet werd omgezet. Je kan eventueel proberen om deze objecten te bewerken tot een volume.

Migreren van vorige Vectorworksversies

Gegroepeerd omzetten

Individuele bestanden van vorige Vectorworksversies omzetten

Terreinmodellen van vorige Vectorworksversies migreren

Insteekmodules uit vorige versies herrekenen

Gerenderde bestanden van Renderworksversies ouder dan 2010 migreren

Migratie-assistent

Heb je niet gevonden wat je zocht? Stel je vraag aan Dex, onze virtuele assistent.