Meerdere geopende documenten beheren

Je kan maximaal acht Vectorworksdocumenten tegelijkertijd openen. Opgelet: De functies en commando’s voor het beheren van meerdere documenten zijn verschillend voor Mac en Windows.

Documenttabladen op Windows

Boven de Weergavebalk vind je een tabblad voor elk geopend document.

Om de tabbladen tijdelijk te verbergen, deactiveer je het commando Venster > Toon documenten als tabbladen.

Je kan de volgorde wijzigen door de tabbladen te verslepen naar de gewenste plaats in de rij.

Als je een ander document actief wilt maken, kan je het volgende doen:

Klik op het tabblad van het document.

Klik op de naar onder gerichte pijl uiterst rechts in de balk voor de tabbladen en selecteer de naam van het document.

Selecteer de naam van het document onderaan het menu Venster.

Gebruik de sneltoetscombinatie Ctrl + Tab om het volgende geopende document te activeren. Indien gewenste kan je door de opties in de geopende paletten bladeren door middel van de pijltoetsen of de muis.

Documenttabladen op Mac

Documentvensters kunnen gekoppeld worden aan het programmavenster van Vectorworks; boven de Weergavebalk vind je een tabblad voor elk geopend document. Je kan een specifiek document loskoppelen. Een losgekoppeld documentvenster heeft een eigen Weergavebalk en Methodebalk.

Om de documenttabbladen tijdelijk te verbergen, deactiveer je het commando Venster > Toon documenten als tabbladen.

Om een ander document actief te maken, klik je op het tabblad of venster van het gewenste document, of selecteer je de naam van het document onderaan het menu Venster. Of: gebruik de sneltoetscombinatie Cmd + ~ () om het volgende geopende document te activeren.

Om een documentvenster los te koppelen, sleep je het tabblad van het document buiten de Tabbladenbalk of selecteer je het commando Venster > Koppel het actieve document los. Om een documentvenster opnieuw aan het programmavenster te koppelen, sleep je de titelbalk van het document naar de Tabbladenbalk. Laat het document los wanneer de achtergrond blauw kleurt.

Om te vermijden dat een documentvenster wordt gekoppeld wanneer je het langs de Tabbladenbalk sleept, houd je de option-toets ingedrukt.

Paletten koppelen

Heb je niet gevonden wat je zocht? Stel je vraag aan Dex, onze virtuele assistent.