De weergave van objecten volgens ontwerplaag instellen

Deze functie is enkel beschikbaar op Windows. Wanneer de voorkeur Gebruik GDI+ uitgeschakeld is, kan je de weergave instellen van objecten op een ontwerplaag die zichtbare objecten op een andere laag overlappen; zie Voorkeuren Vectorworks: Categorie Weergave).

Om de weergave van objecten volgens ontwerplaag in te stellen:

Ga naar het tabblad Ontwerplagen in het Organisatievenster. Selecteer een of meer lagen en klik op de knop Bewerk.

Het dialoogvenster ‘Bewerk ontwerplagen’ wordt geopend.

Kies de gewenste weergave-optie in de keuzelijst.

Methode

Omschrijving

Bedekkend

Maakt de objecten massief en verbergt de objecten in de sublagen. (Dit is de standaardinstelling.)

Transparant

Maakt de objecten transparant, zodat de objecten in de sublagen niet zijn verborgen.

Foto-negatief

Creëert een negatieve versie van de afbeelding op plaatsen waar objecten elkaar overlappen op verschillende ontwerplagen.

Erase

Geeft de objecten een transparant effect; de voorgrondpatronen worden wit, de achtergrondpatronen krijgen geen kleur (transparant).

Bedekkend/Geïnverteerd

Maakt de objecten massief en creëert een negatieve versie van de afbeelding op plaatsen waar objecten elkaar overlappen op verschillende ontwerplagen.

Transparant/Geïnverteerd

Geeft de objecten een transparant effect en maakt de laagkleuren negatief.

Foto-negatief/Geïnverteerd

Geeft de objecten een transparant effect. Daarenboven worden de overlappende zwarte pixels van de andere ontwerplagen wit en worden de witte pixels transparant.

Wit-transparantie/Geïnverteerd

Geeft de objecten een transparant effect. De overlappende witte pixels van de andere ontwerplagen worden zwart en de zwarte pixels transparant.

De meeste printertoestellen ondersteunen niet al deze opties, met name PostScriptprinters en plotters. De optie Bestand rasteren geeft waarschijnlijk de beste resultaten bij de meeste weergave-instellingen. Het gebruik van kleuren bij de instellingen kan echter tot gevolg hebben dat de kleuren door elkaar lopen.

De dekking van objecten volgens ontwerplaag instellen

Een bestand afdrukken