Methode Plaats symbool

Sneltoets

Plaats symbool

Symbol Insertion tool

Basisgereedschappen

Alt + 0 (nul, Windows)

Option + 0 (nul, Mac)

Om een symbool in te voegen:

Volg een van onderstaande werkwijzen:

Activeer het gereedschap. Klik vervolgens op het veld Actieve symbool in de Methodebalk om een hulpbron te selecteren via de Hulpbronnenkiezer.

Open het Hulpbronnenbeheer. Klik met de rechtermuisknop op een hulpbron en selecteer het commando Gebruik in het contextmenu. Of: dubbelklik op de gewenste hulpbron. Het gereedschap Plaats symbool wordt hierdoor automatisch geactiveerd.

Selecteer de methode.

Om het symbool in een muur in te voegen met onderbreking, selecteer je de methode Invoegen in muur. Opgelet: voor de symbooldefinitie moet de optie Invoegen in muur ook zijn aangevinkt (zie Symbooldefinities creëren).

Kies de gewenste uitlijnmethode (zie Het gereedschap ‘Plaats symbool’).

Klik om het de locatie van de symbool te Set. Klik nogmaals om de rotatie van het object in te stellen.

Doe je dit bij een symbool in een muur, dan wordt het symbool langs een van de twee assen gespiegeld: boven en onder, of links en rechts.

In de klik-en-sleep-tekenmethode, klik je en houd je de muisknop ingedrukt om het symbool na plaatsing nog te kunnen roteren. Door kort te klikken wordt de stap voor het roteren overgeslaan en wordt het symbool met zijn oorspronkelijke oriëntatie ingevoegd.

Het gereedschap ‘Plaats symbool’

Symbolen invoegen