Symbolen invoegen

Kies in de bestandenlijst van het Hulpbronnenbeheer de symbooldefinitie die je wilt invoegen. Om een symbool in te voegen met behulp van het gereedschap Plaats symbool dubbelklik je allereerst op de symbooldefinitie om deze actief te maken. Vervolgens klik je in de tekening om het symbool te plaatsen. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om symbolen vanuit het Hulpbronnenbeheer naar de tekening te verslepen.

Je kan symbolen invoegen als individuele objecten of ze in een muur invoegen indien de symbooldefinitie hiervoor geschikt is. Symbolen in muren vereisen een speciale invoeg- en bewerkmethode.

Merk op: de methode om symbolen in te voegen in muren is beschikbaar in alle Vectorworksmodules, maar om muurobjecten te creëren heb je een uitbreidingsmodule nodig.

Zodra een symbooldefinitie in de tekening is ingevoegd, wordt het een “symboolexemplaar”. Hoe een definitie en exemplaar zich ten opzichte van elkaar gedragen, hangt af van het type symbooldefinitie; zie Concept: Vectorworks symbols en Concept: Symbooldefinities, objectstijlen en ingevoegde symbolen.

Symbolen invoegen d.m.v. verslepen

Het gereedschap ‘Plaats symbool’

Concept: Vectorworks symbols

Symbooldefinities creëren

Symbooldefinities bewerken

Symbolen in muren invoegen

Heb je niet gevonden wat je zocht? Stel je vraag aan Dex, onze virtuele assistent.