Methode Symbool opnemen

Sneltoets

Symbool opnemen

Plaats symbool

Symbol Insertion tool

Basisgereedschappen

Alt + 0 (nul, Windows)

Option + 0 (nul, Mac)

Selecteer deze methode om van elk reeds geplaatst symbool de eigenschappen op te nemen en te activeren zonder dat je het symbool moet selecteren in het Hulpbronnenbeheer.

Om een symbooldefinitie te activeren en een symbool te plaatsen:

Activeer het gereedschap en de methode.

Klik op een symbool in de tekening. Geschikte symbolen lichten op wanneer je er met de muis overheen beweegt.

De symbooldefinitie die gekoppeld is aan het aangeklikte symbool, wordt actief gemaakt.

Nadat een symbool opgenomen en geactiveerd is, zal Vectorworks automatisch overschakelen naar de methode Plaats symbool of naar de methode Invoegen op afstand, afhankelijk van de laatst geselecteerde methode. Pas zo nodig de methode van invoegen aan.

Voeg het symbool in volgens de gepaste werkwijze.

Je kan snel overschakelen van de methode Plaats symbool naar Symbool opnemen door de alt-toets (Windows) of de ctrl-toets (Mac) in te drukken. Het geselecteerde symbool kan nu in de tekening worden geplaatst.

Het gereedschap ‘Plaats symbool’

Symbolen invoegen