Natuurgetrouwe lucht als achtergrond

Dankzij een natuurgetrouwe lucht als achtergrond krijg je een natuurgetrouwe weergave met veel of weinig bewolking. Als je bovendien deze natuurgetrouwe lucht als achtergrond gebruikt in combinatie met de heliodon (Vectorworks-uitbreidingsmodule), stemt het uitzicht van de lucht overeen met de ingestelde tijd van de dag en kan het uitzicht automatisch evolueren tijdens een zonneanimatie. De natuurgetrouwe lucht als achtergrond is voor verschillende Renderworksstijlen ingebouwd. Je kan voor je renders ook je eigen natuurgetrouwe lucht als achtergrond maken.

Aangezien de natuurgetrouwe lucht achtergrondlicht gebruikt (zie Achtergronden op basis van panoramische afbeeldingen creëren), heb je hiervoor geen extra lichtbron nodig.

Om een realistische lucht als achtergrond te creëren:

Creëer de hulpbron voor de achtergrond zoals beschreven in Renderworksachtergronden creëren.

Selecteer bij Achtergrond de optie ‘Natuurgetrouwe lucht’.

Het dialoogvenster ‘Natuurgetrouwe lucht’ verschijnt.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Voorvertoning

Links bovenaan zie je een voorvertoning van de bewolkingsgraad.

Bewolking

Selecteer de hoeveelheid bewolking voor de lucht als achtergrond.

Lichtsterkte (%)

Geef de helderheid van de lucht als achtergrond in. Geef een percentage in of sleep de schuifknop om de helderheid aan te passen. Het is mogelijk een waarde van meer dan 100% in te geven.

Saturatie (%)

Geef de kleurverzadiging van de lucht als achtergrond in. Geef een percentage in of sleep de schuifregelaar om de verzadiging aan te passen. Het is mogelijk een waarde van meer dan 100% in te geven.

Renderworks achtergronden toepassen

Renderworksachtergronden creëren

Achtergronden op basis van panoramische afbeeldingen creëren

Belichting instellingen

Zonnestudie

Renderworksstijlen