Zichtvensterstijlen

Zichtvensterstijlen geven ontwerpers zowel meer controle als meer flexibiliteit bij de presentatie van je projecten. Sommige objectparameters kunnen een vaste waarde hebben en zorgen zo voor een consistent ontwerp, terwijl andere parameters voor elk exemplaar van een object afzonderlijk bepaald kunnen worden om de projectomstandigheden zo correct mogelijk na te bootsen. Zie Concept: Objectstijlen voor parametrische objecten.

De Vectorworks bibliotheken bieden verschillende vaak gebruikte zichtvensterstijlen/ Als je een andere stijl nodig hebt, creëer dan een zichtvensterstijl op maat voor je eigen gebruik of om te delen met medewerkers. Zie Zichtvensterstijlen creëren en bewerken

In het algemeen kunnen zichvensterstijlen de zichtbaarheidsinstellingen van klasse en laag controleren; de schaal; de referentieaanduiding stijl; tekening details zoals 2D componentne, ruimtelijke objecten en detailleringsgraden; de weergave, renderinstellingen zoals rendermethode, renderworksachtergrond, belichtingsopties en perspectief. Hiermee kan je gemakkelijk een consistent uiterlijk toepassen op meerdere zichtvensters die verschillende delen van een ontwerp illustreren.

Andere elementen die voor elk zichtvenster apart ingesteld moeten worden, maken geen deel uit van een zichtvensterstijl.

Een zichtvensterstijl kan gebruikt worden voor elk soort zichtvenster, maar enkel de gepaste parameters worden toegepast op een gegeven zichtvenster. Bijvoorbeeld, als een standaard zichtvensterstijl gebruikt wordt voor een ontwerplaagzichtvenster, kunnen de weergave-instellingen van de zichtvensterstijl zoals aanzicht, rendermethodes, etc. niet toegepast worden op het zichtvenster; die instellingen worden geregeld door de ontwerplaat waarop het zichtvenster geplaatst is. Als je een standaard zichtvensterstijl voor een snedezichtvenster gebruikt, kan de stijl geen snede-specifieke parameters bieden zoals de parameters omtrent voor/achter snijvlak.

Zichtvensters met stijl behouden hun stijl wanneer ze binnen hetzelfde bestand van een locatie naar een andere worden gekopieerd. Wanneer zichtvensters met stijl van een bestand naar een ander gekopieerd worden, wordt de zichtvensterstijl geïmporteerd naar het nieuwe bestand, als ook de klassen gekoppeld aan de zichtvensterstijl. Automatisch toegekende klassenkenmerken worden meegedragen naar het nieuwe bestand, samen met de stijlhulpbronnen. De geïmporteerde klassen worden onderworpen aan de Zichtbaarheid bij al bewaarde zichtvensters instelling van het bestand waarin ze geïmporteerd worden. Zie Klassen creëren.

Zichtvensterstijlen creëren en bewerken

Concept: Soorten zichtvensters

Concept: Objectstijlen voor parametrische objecten

Concept: Bibliotheken

Hulpbronnenbeheer