De weergave van zichtvensters overschrijven

Een zichtvenster toont standaard het deel van de tekening en de objecten zoals ze in de ontwerplaag zijn ontworpen. Het is echter perfect mogelijk om in het zichtvenster af te wijken van deze weergave voor bepaalde presentatiedoeleinden.

Je wilt bijvoorbeeld meerdere zichtvensters creëren die dezelfde inhoud tonen, maar op verschillende manieren: met bepaalde klassen of lagen verborgen, grijs of aangepast. Dit resultaat kan je bekomen door de eigenschappen van lagen of klassen te wijzigen voor een specifieke presentatielaag of voor een specifiek ontwerplaagzichtvenster (enkel in de Vectorworks-uitbreidingsmodule). Zichtvensterstijlen kunnen worden gebruikt om bepaalde combinaties van instellingen toe te passen op verschillende zichtvensters om een balans te vinden tussen consistentie en flexibiliteit; zie Zichtvensterstijlen en Zichtvensterstijlen creëren en bewerken.

De Vectorworks-uitbreidingsmodules bieden je ook de mogelijkheid om bepaalde kenmerken te geven aan de objecten in presentatielaagzichtvensters op basis van hun objectgegevens. Dankzij deze vorm van datavisualisatie, die zowel volgens waarden als volgens bereik werkt, zijn er veel mogelijkheden om objecten in zichtvensters weer te geven.

Data visualizations prevent class/layer viewport overrides from displaying; turn off data visualizations in a viewport to display the override settings.

De zichtbaarheid van lagen in zichtvensters wijzigen

De zichtbaarheid van klassen in zichtvensters wijzigen

Een datavisualisatie op een zichtvenster toepassen

Heb je niet gevonden wat je zocht? Stel je vraag aan Dex, onze virtuele assistent.