Status van een zichtvenster

De status van een zichtvenster wordt visueel aangegeven in de tekening.

Status van een zichtvenster

Omschrijving

Normaal

Een normaal, bijgewerkt zichtvenster wordt bij selectie weergegeven met een oranje rand en lichtoranje achtergrond.

Viewports205191.png 

Bij te werken

Als er objecten in een zichtvenster zijn gewijzigd na de creatie van het zichtvenster of na de laatste bijwerkhandeling, moet je het zichtvenster (opnieuw) bijwerken. In zo’n geval krijgt de tekst op de knop Bijwerken in het Infopalet van het zichtvenster een rode kleur. Een bij te werken zichtvenster kan eventueel ook worden weergegeven met een rood-wit gestreepte rand (zie ).

Viewports205192.png 

Leeg

Een snedevenster wordt weergegeven als een rood kruis, indien er op de ontwerplaag geen objecten staan, deze objecten verborgen zijn of als de zichtbaarheid van de ontwerplaag is ingesteld op Onzichtbaar.

vp_status_empty.png 

Niet gekoppeld

Als de Vectorworks-voorkeur Toon verbroken koppelingen voor Intelligente aanduidingen is ingeschakeld, wordt een rood gebroken link icoon weergegeven naast elke referentieaanduiding, aanduiding snede/zicht, binnenzichtaanduiding of detailaanduiding die niet is gekoppeld aan een zichtvenster (zie Voorkeuren Vectorworks: Categorie Weergave).

SL_unlinked.png 

Maar je kan zelf ook de status (gekoppeld of niet) van aanduidingen in de tekening visualiseren of oplijsten d.m.v. verschillende Vectorworksfucnties, zoals rekenbladen, datavisualisaties en selectiescripts op maat. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld alle ongekoppelde referentieaanduidingen in een bestand of alle snede/zichtaanduidingen wilt identifieren die gekoppeld zijn aan een zichtvenster, maar niet gebruikt werden om het zichtvenster te creëren.

Om alle aanduidingen met een specifieke status te identificeren, geef je het type aanduiding op (detailaanduiding, referentieaanduiding, enz.) en gebruik je de parameter “Status”, die de volgende informatie bevat:

0 - niet aan een zichtvenster gekoppeld, niet gebruikt om een zichtvenster te creëren

1 - aan een zichtvenster gekoppeld, niet gebruikt om een zichtvenster te creëren

2 - gebruikt om een zichtvenster te creëren

Zichtvensters bijwerken

Zichtvensters bewerken

Instellingen van zichtvensters

Heb je niet gevonden wat je zocht? Stel je vraag aan Dex, onze virtuele assistent.