Rekenbladen importeren

Vectorworks kan een verscheidenheid aan bestandsformaten importeren, zo ook rekenbladgegevens van andere softwareprogramma’s en rekenbladen in andere Vectorworksbestanden.

Rekenbladgegevens uit een ander programma importeren

Commando

Locatie

Importeer rekenblad

Bestand (rekenbladmenu)

Bestand > Importeer

Tijdens het importeren van rekenbladgegevens worden zoveel mogelijk van de oorspronkelijk formules en opmaak behouden. Wanneer een exacte vertaling niet mogelijk is, krijg je een melding. Wanneer je een Excel-bestand importeert kan je er ook op abonneren, wat het mogelijk maakt om het rekenblad makkelijk bij te werken wanneer het Excel-bestand gewijzigd wordt.

Om de rekenbladgegevens in een Vectorworksbestand te importeren:

Volg een van onderstaande werkwijzen:

Selecteer het commando in het menu Bestand > Importeer.

Open het bestand dat je wenst te importeren en selecteer het commando in het rekenbladmenu Bestand.

Vanuit het dialoogvenster Organisatie, of van het Navigatiepalet, creëer een abonnement op een Excel-bestand; zie Abonnementen weergegeven als laag toevoegen en bewerken en Het navigatiepalet.

Selecteer het te importeren rekenbladbestand en klik op Openen. Het rekenblad moet één van onderstaande bestandsformaten hebben:

tab-gescheiden bestanden (.txt)

komma-gescheiden bestanden (.csv)

DIF (.dif)

SYLK (.slk)

Excel (.xls, .xlsx)

Als je een Excel-rekenblad importeert, wordt het Excel import-opties dialoogvenster geopend. Zie Microsoft Excel abonnementen voor meer informatie.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Presentatielagen

Als het Excelbestand meerdere bladen heeft, selecteer welk blad geïmporteerd moet worden

Abonnement

Vink deze optie aan om je te abonneren op de oorspronkelijke afbeelding, zodat de geïmporteerde plaat wordt bijgewerkt zodra er wijzigingen zijn aan de originele Excel. Deze optie is beschikbaar als je een uitbreiding van Vectorworks hebt.. Zie Creating hardscape objects voor meer informatie.

Absoluut pad

Selecteer deze optie om het absolute pad van het bronbestand te bewaren. Selecteer deze optie als de locatie van het bronbestand niet zal veranderen in de toekomst of als het bronbestand zich op een ander volume bevindt.

Relatief pad

Selecteer deze optie om het pad van het bronbestand te bewaren in verhouding tot het Vectorworks doelbestand. Deze optie is alleen beschikbaar als het bronbestand op hetzelfde volume als het Vectorworksbestand staat. Kies voor een relatief pad als het doelbestand en het bronbestand in de toekomst naar een ander volume kunnen worden verplaatst.

Als je een server gebruikt voor Teamwerk, en het bronbestand bevindt zich niet op hetzelfde volume als de Teamwerkserver, dan zal je gevraagd worden om het bestand op te laden naar de projectmap van de server. (Vectorworks uitbreidingsmodule vereist)

Automatisch bijwerken

Werkt het rekenblad bij van het masterbestand telkens als het doelbestand geopend wordt, indien het masterbestand gewijzigd is.

Als je reeds een Vectorworks-rekenblad open heeft staan, wordt het rekenblad hierin geïmporteerd. Zo niet, wordt het rekenblad geïmporteerd als een nieuwe rekenblad-hulpbron, genoemd naar het geïmporteerde bestand.

Rekenbladgegevens uit een ander Vectorworksbestand importeren

Om rekenbladgegevens uit een ander Vectorworksbestand te importeren:

Klik in het Hulpbronnenbeheer met de rechtermuisknop op de hulpbron en selecteer het commando Importeer.

Of sleep het rekenblad naar het gewenste Vectorworksbestand om het in te voegen als tekenobject (zie Rekenbladen in de tekening plaatsen).

Het geselecteerde rekenblad wordt in het huidige bestand geïmporteerd.

Een tabel uit Microsoft Word importeren

Volg onderstaande stappen om een tabel van Microsoft Word te importeren in een Vectorworks rekenblad.

Om een tabel uit Word te importeren:

Selecteer in Word de tabel die je wenst te importeren.

Klik in Word onder Hulpmiddelen voor tabellen op Lay-out > Gegevens > Converteren naar tekst.

Het dialoogvenster ‘Tabel naar tekst converteren’ wordt geopend.

Selecteer de optie Tabs.

Klik op OK.

Bewaar de tabel.

Als het bestand slechts één tabel bevat, selecteer je Bestand > Opslaan als. In het dialoogvenster ‘Opslaan als’ kies je bij Opslaan als de optie Tekst zonder opmaak.

Als de tabel deel uitmaakt van een groter bestand, kopieer je de tabel eerst naar het klembord. Selecteer vervolgens Bestand > Nieuw en plak de tabel in het nieuwe document. Bewaar het bestand als een tekstbestand.

Keer terug naar het Vectorworksdocument en importeer de tabel zoals beschreven in .