Microsoft Excel abonnementen

Bij het importeren van een Excel werkblad in Vectorworks als een rekenblad, heb je de optie om een abonnement link te creëren. Hiermee kan je het rekenblad snel en makkelijk bijwerken wanneer het Excel bestand gewijzigd wordt.

Het dialoogvenster Organisatie en, als je een Vectorworks-uitbreidingsmodule heeft, het Navigatiepalet bevatten een lijst met geabonneerde bestanden en hun status op het tabblad Abonnementen. In het hulpbronnenbeheer wordt de naam van het werkblad in cursief weergegeven om aan te duiden dat het een abonnement is. Het rekenblad scherm en het infopalet duiden er ook op dat het actieve rekenblad een abonnement is.

Excel abonnementen kunnen niet gebruikt worden om gegevens bij te werken in een rekenblad database en dan de gegevens over te zetten naar gekoppelde records.

Abonnementen bijwerken

Als het Excel bestand gewijzigd is sinds de laatste update, worden de namen van het rekenblad en het geabonneerde bestand gemarkeerd in rood waar ze verschijnen in Vectorworks om aan te duiden dat het rekenblad bijgewerkt moet worden.

Je kan het abonnement instellen om automatisch bij te werken wanneer het bestand met het rekenblad geopend is; zie Abonnementen weergegeven als laag toevoegen en bewerken. Als nodig, werk het abonnement manueel bij.

Om een abonnement manueel bij te werken, volg een van onderstaande werkwijzen:

Uit het tabblad Abonnementen van het dialoogvenster Organisaite of het Navigatiepalet, selecteer het abonnement en selecteer vervolgens Update

Open het geabonneerde rekenblad en selecteer Bestand > Herreken actieve rekenblad.

Klik met de rechtermuisknop op de rekenblad afbeeelding in de tekening en selecteer het commando Herreken geselecteerd rekenblad in het contextmenu.

Selecteer de rekenblad afbeelding en klik in het Infopalet op de knop Herreken.

Een geabonneerd rekenblad bewerken

Als je het geabonneerde rekenblad probeert te bewerken, wordt er een notificatie weergegeven om je te waarschuwen dat de wijzigingen verloren gaan de volgende keer dat het abonnement bijgewerkt wordt. Selecteer één van de volgende opties:

Stop de handeling: Klik om de bewerking te annuleren.

Klik om het geabonneerde Excel-bestand te openen en te bewerken.: Opent het Excel bestand zodat je het kunt bewerken; je kan dan het rekenblad bijwerken om de wijzigingen te importeren.

Verbreek het abonnement en bewerk dit rekenblad: Verbreekt het abonnement en laat je verdergaan met de bewerking. Het rekenblad is niet langer gekoppeld aan het Excel bestand.

Bewerk dit rekenblad: Laat je verdergaan met de bewerking, en zorgt ervoor dat het abonnement behouden blijft. Het rekenblad venster toont twee asterisken (**) in de titelbalk om aan te geven dat het rekenblad gegevens bevat die verloren zullen gaan als het abonnement bijgewerkt wordt. Om het Excel bestand bij te werken met de wijzigingen van het rekenblad, selecteer Bestand > Gegevens overbrengen naar Excel-bestand in het rekenblad venster.

Als je het abonnement bijwerkt zonder de gegevens over te brengen naar het Excel-bestand, verschijnt er een waarschuwing. Je kan dan verdergaan met het bijwerken (waarmee je de Vectorworks bewerkingen overschrijft), de Vectorworks bewerkingen overbrengen naar het Excel-bestand, of de handeling afbreken.

Rekenbladgegevens uit een ander programma importeren

Concept: Werkgroepen en abonnementen

Dialoogvenster ‘Organisatie’

Het navigatiepalet