Design SuitePlaatstijlen toepassen

Er bestaan meerdere manieren om plaatstijlen te selecteren vooraleer de plaat te creëren of om stijlen op bestaande platen toe te passen. Zodra je een plaatstijl selecteert, is het Kenmerkenpalet niet meer beschikbaar om de kenmerken van de plaat te veranderen. De kenmerken worden bepaald door de stijl.

Om een plaatstijl toe te passen alvorens de plaat te creëren:

Activeer het gereedschap Plaat.

Klik in de Methodebalk op het veld naast Plaatstijl om een hulpbron via de Hulpbronnenkiezer te selecteren.

Of: klik op de knop Instellingen en selecteer de gewenste Plaatstijl in het dialoogvenster ‘Plaatinstellingen’.

Om een plaatstijl toe te passen vanuit het Hulpbronnenbeheer alvorens de plaat te creëren:

Zorg er voor dat er geen platen geselecteerd zijn.

Klik in het Hulpbronnenbeheer met de rechtermuisknop op de hulpbron , en selecteer het commando Gebruik in het contextmenu. Of: dubbelklik op de hulpbron om deze te activeren.

Het gereedschap Plaat wordt automatisch geactiveerd en de geselecteerde plaatstijl wordt toegepast op de plaat die je tekent.

Een plaatstijl toepassen op een bestaande muur vanuit het Infopalet:

Selecteer een of meer platen.

Selecteer in het Infopalet de gewenste Plaatstijl. Om een andere (standaard) plaatstijl toe te passen, selecteer je de optie Vervang.

Om een plaatstijl toe te passen op een bestaande plaat vanuit het Hulpbronnenbeheer:

Selecteer een of meer platen.

Klik in het Hulpbronnenbeheer met de rechtermuisknop op een hulpbron en selecteer het commando Gebruik in het contextmenu. Of: dubbelklik op de hulpbron of sleep de hulpbron naar een object in de tekening.

Het dialoogvenster ‘Vervang plaatstijl’ wordt geopend. De vervangende plaat is reeds geselecteerd (de Hulpbronnenkiezer is hier niet beschikbaar).

Een plaat met een stijl kan ook worden omgezet naar een plaat zonder stijl.

Om een plaatstijl te ontkoppelen:

Selecteer minstens één plaat waarvan je de stijl wilt verwijderen.

Selecteer in de keuzelijst Plaatstijl de optie Ontkoppel plaatstijl.

De plaat heeft geen stijl meer en de kenmerken van de plaat kunnen bewerkt worden in het Kenmerkenpalet.

Concept: Bibliotheken

Instellingen platen

Plaatstijlen creëren