Design SuitePlaatstijlen creëren

Gereedschappenset

Plaat

Architectuur

Om een plaatstijl te creëren:

Activeer het gereedschap.

Klik op de knop Instellingen om het dialoogvenster ‘Plaatinstellingen’ te openen en de componenten en kenmerken voor platen te definiëren (zie Instellingen platen).

Klik op Bewaar.

Het dialoogvenster ‘Naam’ wordt geopend.

Geef een unieke naam op voor de plaatstijl.

Als de naam van de plaatstijl al bestaat, vraagt Vectorworks je om te annuleren en een andere naam op te geven of om door te gaan en de bestaande platen met deze plaatstijl te vervangen door de aangepaste plaatstijl. Als je plaatstijlen vervangt, wordt het dialoogvenster ‘Vervang plaat’ geopend. Selecteer de gewenste opties.

De nieuwe plaatstijl wordt bewaard in het bestand en wordt weergegeven in het Hulpbronnenbeheer en de Hulpbronnenkiezer onder de hoofding ‘Plaatstijlen’.

Je kan ook onderstaande werkwijzen volgen om een plaatstijl te creëren:

Klik met de rechtermuisknop op de plaat zonder stijl en selecteer het commando Nieuwe plaatstijl vanaf plaat in het contextmenu. Voor verharde platen selecteer je de optie Nieuwe plaatstijl vanaf vulvlak of Nieuwe plaatstijl vanaf boord. Hierdoor wordt een nieuwe plaatstijl gecreëerd vanaf het vulvlak of de boord van een verharde plaat zonder stijl.

Klik in het Hulpbronnenbeheer op de knop Nieuwe hulpbron. Selecteer de optie Plaatstijl en klik op Creëer.

Concept: Bibliotheken

Kenmerkenpalet

Eigenschappen van klassen bewerken

Platen creëren

Plaatstijlen bewerken

3D-model opmaken met bouwlagen

Verhardingen bewerken