Design SuitePlaatstijlen bewerken

Om een plaatstijl te bewerken:

Klik in het Hulpbronnenbeheer met de rechtermuisknop op een hulpbron en selecteer het commando Bewerk in het contextmenu.

Of: selecteer Bewerk stijl in de keuzelijst Stijl in het Infopalet. Of: klik met de rechtermuisknop op de plaat en selecteer Bewerk plaatstijl in het contextmenu. Voor verharde platen selecteer je de optie Bewerk stijl vulvlak of Bewerk stijl boord. Hiermee bewerk je het vulvlak of de boord van verharde platen.

Het dialoogvenster ‘Bewerk plaatstijl’ wordt geopend.

Pas de parameters van de plaat en de componenten aan (zie Instellingen platen en Plaatcomponenten creëren.

Als je een nieuwe naam opgeeft voor de plaatstijl, vervangt deze de Naam van de geselecteerde plaatstijl (dit geeft hetzelfde resultaat als het commando Andere naam in het Hulpbronnenbeheer).

Als er in de tekening reeds platen bestaan waarop deze stijl is toegepast, verschijnt het dialoogvenster ‘Vervang plaatstijl’.

In dit dialoogvenster is de aangepaste stijl reeds geselecteerd (deze kan je niet veranderen).

De veranderingen worden doorgevoerd op alle bestaande platen in de tekening die deze aangepaste stijl gebruiken. Alle volgende platen die je creëert zullen eveneens deze plaatstijl gebruiken.

Plaatstijlen gebruiken

Plaatstijlen creëren

Platen bewerken