3DS importeren (enkel 3D)

Locatie

Importeer 3DS (3D)

Bestand > Importeer

Als je een 3Ds-bestand importeert uit Autodesk 3DS Max®, versie 3.0 en later, bepaal je zelf hoe de componenten van de tekening in Vectorworks moeten worden voorgesteld.

Om een 3DS-bestand te importeren:

Selecteer het commando en selecteer vervolgens het bestand dat je wilt importeren.

Of: klik op het bestand dat je wilt importeren en sleep het naar een venster waarin een Vectorworksdocument is geopend.

Het dialoogvenster ‘Importeer 3DS-bestand’ wordt geopend. De beschikbare opties zijn afhankelijk van de inhoud van het bestand dat wordt geïmporteerd.

Definieer de importinstellingen.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Importeer materialen

Vink deze optie aan om de opvulkleuren van de geïmporteerde objecten overeenkomstig met de kleuren van de materialen van de geselecteerde objecten toe te wijzen.

Importeer transparantie en beeldgegevens als Renderworkstexturen

Vink deze optie aan om materialen met texturen en transparantie te importeren als Renderworkstexturen.

Creëer Renderworkstexturen voor alle materialen

Vink deze optie aan om Renderworkstexturen te creëren voor alle geïmporteerde materialen uit het bronbestand

Importeer Mesh Objects

Vink deze optie aan om de mesh objects uit het 3DS-bestand te importeren als een groep of als 3D-polygonen.

Vectorworks draadwerkobjecten

Selecteer deze optie om alle geometrie te importeren als een groep van draadwerk.

Het 3DS-bestand bevat geen informatie over de afvlakking. Bij het importeren zullen de afvlakkingswaarden van het Vectorworksdocument op de gecreëerde draadwerkobjecten worden toegepast.

Groepen van 3D-polygonen

Selecteer deze optie om alle geïmporteerde geometrie als een groep van 3D-polygonen weer te geven.

Behoud de toewijzing van texturen

Als Importeer materialen is aangevinkt en je geometrie als polygonen importeert, bepaal dan of texturen en textuuromzettingen worden toegepast op geïmporteerde 3D-polygonen om hun algemeen uiterlijk te behouden.

Schaal

In een nieuw dialoogvenster kan je het object tijdens het importeren verschalen door gewenste afmetingen of een gewenste schaalfactor op te geven (zie ). 3DS-objecten verschalen bij import

Importeer als symbool

Selecteer deze optie om de bestandsinhoud als een symbooldefinitie te importeren in het Hulpbronnenbeheer. Voor meer informatie: zie Hulpbronnenbeheer en Concept: Vectorworks symbolen

Importeer Light Objects

Vink deze optie aan om Light Objects te importeren.

Importeer Spot Lights

Vink deze optie aan om Spot Lights te importeren.

Importeer Omni Lights

Vink deze optie aan om Omni Lights te importeren.

Importeer Camera Objects

Vink deze optie aan om Camera Objects te importeren.

Importeer Active Camera Only

Selecteer deze instelling om alleen het actieve Camera Object, op de actieve laag, te importeren.

Creëer bewaarde tekenzone voor iedere camera

Selecteer deze instelling om voor elk Camera Object een bewaarde tekenzone te creëren.

3DS-objecten verschalen bij import

De schaal die je instelt bij het importeren, wordt toegepast op alle geïmporteerde objecten.

Om 3ds-objecten te verschalen bij het importeren:

Klik in het dialoogvenster ‘Importeer 3DS-bestand’ op de knop Schaal.

Het dialoogvenster ‘Schaal’ verschijnt.

Kies of je de objecten wilt verschalen door middel van specifieke afmetingen of een schaalfactor.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Breedte/Hoogte/Diepte

Hier zie je de originele afmetingen van de geselecteerde import/exportobjecten. Als je meerdere objecten exporteert, worden alle objecten verschaald vanuit het middelpunt van hun omtrekkader.

D.m.v. afmetingen

Selecteer deze optie om aangepaste afmetingen op te geven voor de geïmporteerde of geëxporteerde objecten. Als de optie Behoud verhoudingen is aangevinkt en je de breedte, hoogte of diepte aanpast, zullen de overige waarden automatisch worden aangepast om de originele verhoudingen te behouden.

Schaal

Selecteer deze optie om een schaalfactor op te geven voor de geïmporteerde of geëxporteerde objecten. Selecteer een Schaal uit de keuzelijst, of selecteer de optie ‘Op maat’ bovenaan de lijst en geef zelf een schaalfactor op. Als je de schaalfactor wijzigt, worden ook de breedte, hoogte en diepte aangepast zodat ze de exacte grootte van het omtrekkader weergeven bij de opgegeven schaal.

Draadwerkobjecten bewerken