Design SuiteMenucommando’s creëren d.m.v. wrapperknopen

Locatie

Zet om naar menucommando

Contextmenu

U kunt wrapperknopen omzetten naar menucommando’s, inclusief commando’s die de selectie van een of meer objecten vereisen. De menucommando’s die je met Marionette creëert, zijn beschikbaar in alle werkomgevingen van de Vectorworks-uitbreidingsmodules.

Om een menucommando te creëren door middel van een wrapperknoop:

Selecteer het commando.

Het dialoogvenster ‘Omzetten naar menucommando’ verschijnt.

Geef een naam op voor het menucommando.

De Marionette commando’s worden bewaard in het bestand Marionette Command Library op de volgende locatie [Gebruiker]/Bibliotheek/Standaarden/Marionette. De commando’s worden geladen elke keer dat je Vectorworks opstart of een nieuw commando creëert.

Om het commando uit te voeren, selecteer je Extra > Marionette commando’s.

Marionette commando’s kunnen niet bewerkt worden in het dialoogvenster ‘Bewerk werkomgeving’.

Convert to command example

Een Marionette commando bewerken

Om een bestaand Marionette commando te bewerken:

Selecteer de wrapperknoop waarop het commando dat je wilt bewerken, gebaseerd is. Als de wrapperknoop zich niet in de tekening bevindt, kan je de wrapperknoop importeren uit het bestand Marionette Command Library via het Hulpbronnenbeheer.

Marionette commando’s kunnen niet rechtstreeks vanuit het bestand Marionette Command Library bewerkt worden.

Bewerk het netwerk in de wrapperknoop zoals beschreven in Netwerken in wrapper- of objectknopen bewerken.

Zet de bewerkte wrapperknoop om naar een menucommando zoals beschreven in Menucommando’s creëren d.m.v. wrapperknopen.

Kies of je het bestaande Marionette commando wilt vervangen of een nieuw commando wilt creëren.

Om een nieuw commando te creëren, geef je in het dialoogvenster ‘Convert Marionette to Menu Command’ een nieuwe naam.

Om het bestaande Marionette commando te vervangen, geef je in het dialoogvenster ‘Convert Marionette to Menu Command’ de naam op van het bestaande commando. Wanneer het dialoogvenster voor het naamconflict wordt geopend, selecteer je de optie Vervang de symbooldefinitie in het doelbestand.

Marionette knopen

Knopen invoegen met Marionette

Marionette netwerken

Objectknopen gebruiken

Netwerken bewaren en exporteren