Design SuiteNetwerken bewaren en exporteren

Marionette Objectstijlen creëren

De Marionette objecten (oftwel objectknopen) die gecreëerd zijn door een netwerk kunnen bewaard worden als Marionette Objectstijl hulpbronnen. Deze kunnen teruggevonden worden in het hulpbronnenbeheer en gedeeld worden net als elke andere hulpbron (zie Gebruikers- en werkgroepbibliotheken creëren enHulpbronnenbeheer). Met een Marionette objectstijl gaat het sneller om Marionette gegenereerde objecten te kopiëren en plakken in de tekening, het maakt een Marionette object een deelbare hulpbron en zorgt ervoor dat je Marionette scripts rechtstreeks vanuit het hulpbronnenbeheer kunt uitvoeren.

Marionette objectstijlen gebruiken het parametrisch objectstijl systeem (zie Concept: Objectstijlen voor parametrische objecten), met een aantal extra hulpbronnen specifiek voor Marionette.  De parameters op maat in een Marionette objectstijl worden altijd per invoeging bepaald; de enige parameter die volgens stijl bepaald kan worden is Herstel bij verplaatsing. Het script zelf wordt echter bepaald volgens stijl en kan bewerkt worden. Hierdoor worden alle invoegingen met die stijl beïnvloed.

Creëer een Marionette objectstijl van een Marionette object zonder stijl zoals beschreven in Standaard objectstijlen zonder catalogusopties. Wanneer nodig, klik je op Bewerk in het dialoogvenster Parametrisch objectstijl om het script van de stijl te bewerken.

Netwerken bewaren als python scripts

Commando

Locatie

Bewaar Marionette script als Python script

Contextmenu

Ervaren gebruikers kunnen een Marionette netwerk bewaren als een Python script om scripts die niet naar behoren werken, te debuggen.

Om een Marionette netwerk of knoop als een Python script te bewaren:

Selecteer het commando.

Het dialoogvenster 'Bewaar als Python script' wordt geopend.

Geef een naam en locatie op en klik op Opslaan.

Marionette scripts omzetten en hergebruiken

Elk Marionette netwerk, knoop of object kan omgezet worden naar een rood symbool om het te kunnen delen en hergebruiken. Dit geef je de mogelijkheid om ingewikkelde scripts te hergebruiken of te delen met minder ervaren gebruikers en er aldus insteekmodules op maat van te maken.

Om een bibliotheek van Marionette knopen op maat te creëren:

Creëer voor elke knoop een symbool dat die knoop bevat, zoals beschreven in Symbooldefinities creëren. Geef het symbool dezelfde naam als de knoop in kwestie. Selecteer vervolgens het commando Zet om naar parametrisch object om een rood symbool te creëren.

Bewaar het bestand met symbolen op de volgende locatie in jouw gebruikersmap: Bibliotheek/Standaarden/Marionette.

Als je een objectknoop bewerkt die bewaard werd als een rood symbool in het Hulpbronnenbeheer, worden alle invoegingen van deze objectknoop in de tekening bijgewerkt. Het gebruik van meerdere rode symboolobjectknopen met complexe netwerken kan de werking van jouw computer tijdelijk vertragen.

Een objectknoop kan ook omgezet worden in een zwart symbool en worden hergebruikt. Op deze manier kan je een object gecreëerd met Marionette delen met andere gebruikers, zonder hen daarbij toegang te verlenen tot het originele script.

Zie Concept: Vectorworks symbolen voor meer informatie.

Marionette knopen

Knopen invoegen met Marionette

Marionette netwerken

Wrapperknopen

Menucommando’s creëren d.m.v. wrapperknopen

Objectknopen gebruiken

Marionette-objecten bewerken

Marionette Tutorial: Een eenvoudige extrusie creëren

Marionette Tutorial: Een eenvoudige Kast creëren