LandmarkSchaduwinstellingen planten

Om schaduwinstellingen op maat te creëren voor een plant of plantstijl:

Ga in het dialoogvenster ‘Instellingen plant’ naar de categorie Weergave en selecteer Toon schaduw en Op maat. Klik op Op maat om het dialoogvenster ‘Schaduwinstellingen planten’ te openen. Stel hier de schaduwparameters in.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Afstand

Geef de afstand van de schaduw tot de plant in en geef aan of de eenheden ‘Reëel’, ‘Op papier’ of een ‘Factor van de hoogte’ van de plant zijn. Als je de optie ‘Factor van de hoogte’ kiest, wordt de afstand van de schaduw tot de plant bepaald op basis van de hoogte van de plant en de gekozen waarde voor de parameter Afstand.

Hoek

Geef aan waar de schaduw moet vallen. Vul een waarde in tussen -180° en 180° of gebruik de schuifregelaar. Bij een waarde van 0° staat de schaduw recht boven de plant.

Vulling

Selecteer het type vulling dat je wilt gebruiken voor de weergave van de schaduw.

Kleur/Hulpbron/klasse

Afhankelijk van de geselecteerde vulling, kan je hier een kleur, hulpbron (lijnarcering, afbeelding, verloop, motief) of klasse selecteren voor de schaduw.

Dekking

Geef de dekking in van de schaduw van de plant. Vul een waarde in tussen 0 en 100% or gebruik de schuifregelaar.

Dekking van klasse

Gebruik de instellingen van de klasse van de plant om ook de dekking van de schaduw van de plant te bepalen (zie Eigenschappen van klassen bewerken).

Toon schaduw onder kruin

Vink deze optie aan om de schaduw onder de kruin te tonen. Deze zal zichtbaar zijn indien de kruin doorzichtig is (de vulling van het 2D-symbool niet 100% dekkend is).

Voorvertoning

De dynamische voorvertoning laat telkens het resultaat van je aanpassing zien.

Instellingen Plant: Categorie Weergave

Concept: De plantstijl en plantgegevens linken

Plantstijlen verwijderen

Vectorworks plantgegevens